Blic

O Jasno je, Nole nam se vratio

Mislim da je iznenađen brzim trijumfom, ali je na terenu izgledao dobro. U drugom kolu sa Monfisom će imati više problema, kaže za „Blic“legendarni švedski teniser.

- Aleksandar pijevac

Novak se vratio! Osmeh h na licu najboljeg srpskog g tenisera vredeo je više od svih njegovih trofeja. Đoković je sijao od sreće e jer je posle teške povrede i šest meseci pauze dobio priliku da ponovo igra. I ne samo da igra, već i da pobeđuje. Šestostruk­i osvajač Australija­n opena je dobio Amerikanca Donalda Janga sa 6:1, 6:2, 6:4 u meču koji je pokazao da se Novak oseća dobro na terenu, da su udarci ponovo tu i da u Melburnu puca na veliko.

Utisak o povratku za “Blic” je ekskluzivn­o izneo i Mats Vilander.

- Bio je ovo koristan meč za Novaka. Ubedljivo je pobedio u tri seta i sačuvao energiju za nastavak turnira. Na papiru Jang je opasan protivnik, tako da verujem da je i Novak iznenađen brzom i laganom pobedom. Đoković je izgledao dobro, lako se kretao i sjajno je servirao. Snažno je udarao lopticu i svima nam je ostavio jasan znak da se vratio - rekao je za “Blic” legendarni Mats Vilander, sada teniski ekspert na TV ”Evrosport”.

Đoković će u drugom kolu igrati sa Gaelom Monfisom, koji je pobedio kvalifikan­ta iz Španije Haumea Munara sa 6:3, 7:6 (7:5), 6:5. Francuz je trenutno na 39. poziciji na ATP listi, ali je poznato da najbolje igra na velikim turnirima. Međutim, Monfis ima problem sa jednim podatkom - do sada je igrao 14 puta sa Đo- kovićem i doživeo 14 poraza.

- Gael će biti ozbiljniji ispit za Novaka. Ako je spreman da se bori, onda ćemo dobiti priliku da se uverimo koliko Đoković stvarno može u ovom trenutku. Verujem da će organizato­ri meč staviti na “Rod Lejver arenu” u udarnom terminu, a to je okruženje u kojem se Novak najbolje najboljejj snalazi. Šteta je što će se sresti već u drugom kolu jer je ovo meč za četvrtfina­le. Očekujem da vidimo pravog Đokovića, Đokovića koji se bori i koga ne možete lako da pobedite čak i kada nije dovoljno spreman - dodao je Vilander.

Đoković ne krije da je bio nervozan pred meč.

- Osećam se neverovatn­o. Znao sam da mi neće biti lako i da ću pored protivnika morati da se izborim i sa emocijama. Koristio sam dosta i iskustvo u trenucima kada me nije išlo. Sve u svemu, mogu da budem prezadovol­jan igrom. U prva dva seta sam bio izuzetno dobar, dok sam u trećem više grešio. Emocije su mi bile pomešane. Bio sam uzbuđen i radostan, ali sam sa druge strane i strahovao da neću biti spreman. Radili su mi i živci jer sam se uplašio da neću moći da odigram dovoljno dobro - izjavio je Đoković.

Novak je posle meča morao da odgovara i na provokativ­na pitanje o tome da li je želeo da bojkotuje turnir u Australiji, kao što su preneli mediji.

- Moje izjave su izvučene iz konteksta i predstavil­i ste me kao pohlepnog čoveka. Dosta toga što je napisano nije istina. Okupili smo se ovde u Melburnu kao što se okupljamo dva-tri puta godišnje. Razgovaral­i smo, ali ništa nije odlučeno, kao što nije bilo ni govora o bojkotovan­ju turnira.

Srpski teniser je ponovio da ne vidi ništa loše o tome da igrači sarađuju.

- Znam da bi neki od vas želeli da od ovoga naprave priču za naslovnu stranu. Ja sam samo deo priče jer želim da pomognem da tenis bude bolji. Sada hoću samo da se koncentriš­em na mečeve. Moj stric je bio direktor turnira u Beogradu, koji je kategorije 250. ATP je zajednica igrača i turnira i tako funkcioniš­e već četiri decenije. To nije lak posao zbog sukoba i interesa, međutim radimo najbolje što umemo - jasan je Đoković.

 ??  ?? mats vilander je zadovoljan ĐokoviĆevo­m igrom i pobedom u melburnu
mats vilander je zadovoljan ĐokoviĆevo­m igrom i pobedom u melburnu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia