Blic

Vujović: Ljudi, ovo je bio cirkus!

- JELENAJE Medić

Rukometaši Slovenije nisu uspeli ni u drugom kolu na EP da zabeleže pobedu. obedu. Izabranici našeg Veselina Vujovića a su u prvom kolu poraženi od Makedonije, nije, da bi zatim ostali bez trijumfa i protiv rotiv Nemačke (25:25), i to nakon kontroverz­nih sudijskih odluka, iako su slavili pobedu.

- Ako čelnici evropske kuće rukometa prave cirkus, onda i ja mogu da postupim na isti način.

Ovaj sport je postao smešan zbog toga što ga vode debili. Ja očigledno n ne znam pravila i mogu samo da čestitam Nemcima. Veoma sam zadovoljan izdan izdanjem mojih momaka - rekao je ogorčeni ogorčen Vujović.

Slovenci Sloven su posle ovog remija ostali sa veoma malim šansama da se plasiraju u polufinale, polu ali će prethodno protiv Crno Crnogoraca morati da obezbede prolaz u drugu fazu.

- Sudije i delegati su doveli utakmicu u egal, i to u meču u kojem smo mi vodili tokom 60 minuta - konstatova­o je Vujović.

Mljom da pružim maksimum. Kad god se budem našao u igri, daću sve od sebe.

Jovanović je i najmlađi igrača celog prvenstva.

- Onda mi je još veća čast što sam kao najmlađi postigao pogodak. Definitivn­o mi je drago što sam ovde - reklo je levo krilo našeg tima.

On je dodao da je srpskoj ekipi trebalo malo sreće u prva dva meča.

- Malo smo lošije ulazili u utakmice, imali nekoliko promašaja. U grču smo. Ali uvek imamo prostora za napredak. Posebno mi mladi igrači - dodao je Jovanović.

Pored Jovanovića, selektor Srbije je na turniru u Hrvatskoj mogao da vidi i raskošni talenat Petra Đorđića, Nemanje Zelenovića, ali i dobrih srpskih golmana Vladimira Cupare i Tibora Ivanišević­a.

Ipak, ono što je potrebno srpskom rukometu, a o čemu je selektor Jovica Cvetković govorio, jeste sistem. Sistem prema kojem će se raditi sa mladim igračima koji će u narednom periodu biti stub reprezenta­cije. Bez kontinuira­nog rada i ulaganja u mlade, bez obzira na njihov talenat koji nesumnjivo poseduju, neće biti ni dobrih rezultata.

 ??  ?? veselin vujoviĆ
veselin vujoviĆ
 ??  ?? milan jovanoviĆ je roĐen 1998. godine i predvodi novi talas mladih srpskih rukometaša
milan jovanoviĆ je roĐen 1998. godine i predvodi novi talas mladih srpskih rukometaša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia