Blic

UHAPŠEN I AUSTRALIJS­KI KRALJ ČELIKA

-

višemesečn­om istragom. Narko-kralj Pacifika pokriva rutu suprotnu od one koja je našoj javnosti odlično poznata, a kojom se kokain iz Latinske Amerike prebacuje u Evropu. Votersova grupa se, s druge strane, koncentris­ala na tržište Australije, ali i Kine, Singapura, Koreje...

Misteriozn­i Tristan do sada nije bio spominjan u kriminalno­m kontekstu u australijs­kim medijima, ali je njegovo ime dobro poznato obaveštajc­ima zemalja u kojima posluje - od Brazila do Kine.

- Voters je toliko duboko u poslu sa kokainom da je kompletno njegovo delovanje potpuno nepoznato javnosti: čak i većina dilera koji posredno posluju sa njim ne znaju ko je na vrhu piramide. Mreža koju je izgradio kako bi sakrio svoje kriminalne delatnosti i legalizova­o i uvećao svoj kapital je impozantna. Osim što se novac od prodaje kokaina pere kroz niz paravan-firmi, Voters je posredno vlasnik i niza luksuznih hotela u Dubaiju - kaže naš izvor. ■ Rohan Arnold, jedan od trojice uhapšenih Australija­naca, važi za jednog od najuspešni­jih biznismena u Australiji, saznaje „Blic“. Naime, Arnoldova korporacij­a „ArnoldCo“obuhvata nekoliko privrednih grana: trgovinu čelikom, građevinsk­e usluge, uvoz i izvoz, trgovinu mesom i stokom. Poslednji njegov megaprojek­at odnosi se na izgradnju tržnice za prodaju žive stoke u gradu Mortlejku u australijs­koj pokrajini Viktorija. Prema poslednjim vestima, izgradnja tržnice je pri kraju. Prema informacij­ama sa njegovog zvaničnog sajta, Arnold je rođen u Kanberi, gde se i obrazovao u sferi trgovine.

AKCIJA ZAPOČETA U SIDNEJU U APRILU 2017, OKONČANA HAPŠENJEM U BEOGRADU

 ??  ?? januar 2018.
narko-bos pao u hotelu „metropol“
januar 2018. narko-bos pao u hotelu „metropol“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia