Blic

Teško povređen radnik Valjaonice bakra

- V. L.

Radomir Đ., radnik Valjaonice bakra iz Sevojna, teško je povređen u četvrtak u drugoj smeni, u livnici ovog preduzeća, pošto ga je poprskao užareni tečni bakar iz livnog uređaja.

Radnik Radomir Đ., inače iz sela Vrane kod Arilja, posle incidenta je prevezen u užičku bolnicu gde su mu konstatova­ne opekotine višeg stepena po glavi, rukama i nogama, odakle je hitno prevezen na Kliniku za opekotine i plastičnu hirugiju u Zvečanskoj.

Povređeni radnik, rekli su nam u ovom preduzeću, zaposlen je kao poslužilac na livnom uređaju.

Prema rečima pojedinih radnika, do izlivanja je došlo nakon eksplozije, a Radomir je bio najbliži pa je najviše i povređen. Međutim, direktorka Valjaonice tvrdi da se to često dešava i da nije bilo nikakve eksplozije.

- Nosio je svu propisanu zaštitnu opremu koja mu, nažalost, nije pomogla. Liv je takva vrsta materijala gde oprema ponekad ne može da pomogne, a livnica je okruženje u kakvom se takve stvari dešavaju. Najvažnije je da nije životno ugrožen. Materijaln­e štete nema, a proizvodnj­a je nastavljen­a posle dva sata pošto je završen uviđaj - rekla je za „Blic“nakon nesreće Nataša Pančić, izvršna direktorka Valjaonice bakra.

Međutim, na pitanje kako je moguće da se takve stvari tek tako dese i da li je radnik mogao da bude bolje zaštićen, direktorka je objasnila da je „proizvodni proces takav da liv zna da isprska“ne ulazeći u dalja objašnjenj­a. ■

 ??  ?? radniku je teške opekotine naneo teČni bakar
radniku je teške opekotine naneo teČni bakar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia