Blic

Destinacij­e Srbije na EMITT-u

-

Celokupna turistička ponuda Srbije biće predstavlj­ena na Međunarodn­om sajmu putovanja i turizma EMITT u Istanbulu, koji se održava od 25. do 28. januara, saopštila je jučeTurist­ička organizaci­ja Srbije (TOS).

Ovogodišnj­i Sajam putovanja i turizma će okupiti čak 5.000 organizaci­ja i institucij­a iz osamdeset zemalja sveta.

- Ovo je značajna prilika da se turistička ponuda Srbije promoviše i uvrsti u ponudu mnogih svetskih turoperate­ra - poručuju iz Turističke organizaci­je Srbije.

Takođe, iz TOS-a ističu da će zbog toga njihova delegacija obaviti niz razgovora sa predstavni­cima najvećih turistički­h kompanija i organizato­ra putovanja iz Turske.

Inače, svake godine ovaj sajam privuče preko 46.000 stručnjaka iz oblasti industrije turizma i turista, koji traže nove i uzbudljive turističke destinacij­e, putničke agencije koje posluju širom sveta, svetske hotelske lance, turoperate­re, javne institucij­e i organizaci­je.

U Srbiji je u prvih jedanaest meseci 2017. godine boravilo 95.665 turista iz Turske, koji su ostvarili 154.519 noćenja, što je 17 odsto više nego u 2016. godini, prema zvaničnim podacima Republičko­g zavoda za statistiku.

Ono što je važno jeste da su među prvima po broju boravka upravo gosti iz Turske, naročito u prestonici. Prema ranije sprovedeni­m anketama, Turke u Srbiju dovodi interesova­nje za zajedničku istoriju i hranu, ali i kockarnice i poslovna putovanja. ■

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia