Blic

Član GTR: Svakog dana po jedna obnovljena slika

-

za drškom od valjka i njome ga tukao.

- Tukli su me rukama, grebali, davili... Buku ispred kuće čula je i moja žena koja je, kada je ugledala šta mi rade, počela da vrišti i doziva pomoć i policiju. Ubrzo se i naše troje dece stvorio na vratima, a ovi momci videvši celu porodicu su pobegli priseća se on.

Na sreću, pretučeni Beograđani­n prošao je sa lakšim telesnim povredama, a brzom reakcijom policije pronađen je i uhapšen jedan od učesnika ove tuče Strahinja Đukić (21), dok se za ostalima još traga.

Prema saznanjima “Blica”, Ivan Lovrić, član grupe „Grobarski treš romantizam“, kaže za „Blic“da će svakoga dana obnavljati po jedan uništeni mural.

- Obnovili smo Duška Radovića, upravo radimo Boru Todorovića. Radićemo svaki dan jedan po jedan mural. Nakon što smo objavili broj žiro-računa za obnovu, stiglo nam je dosta novca. Ljudi pomažu, a čak su nam pojedini napisali: “Ja sam zvezdaš i želim da pomognem”, kaže Lovrić. On dodaje da ima informacij­e da je “privedeni momak mlađi navijač Zvezde, iz Barajeva”.

- Svi su mlađi, i ovo su uradili na svoju ruku, a ne u dogovoru sa vrhom Zvezdine tribine - kaže Lovrić za “Blic”.

on se u policiji branio ćutanjem. Zbog prebijanja Beograđani­na, Đukiću se na teret stavlja krivično delo nasilničko­g ponašanja. Pored toga, policija ispituje i razloge zbog kojeg su on i još trojica mladića krečili murale, a kako saznajemo razmatra se i njihova eventualna povezanost

sa navijačkim grupama.

Tokom jučerašnje­g dana Strahinja Đukić (21) je saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu zbog prebijanja 62-godišnjeg čoveka, nakon čega mu je predložen pritvor do 30 dana po dve tačke: da ne ponovi delo i zbog uticaja na svedoke. ■

 ??  ?? mural duška radoviĆa prvi je ponovo uraĐen, a potom je dorĆol ugledalo i lice bore todoroviĆa
mural duška radoviĆa prvi je ponovo uraĐen, a potom je dorĆol ugledalo i lice bore todoroviĆa
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia