Blic

Sergej je srpska fudbalska planina

Italijansk­i mediji prenose da su se “beli Pogba” i Lacio već dogovorili sa Mančester junajtedom, koji je pristao da plati 100 miliona evra.

- Aleksandar pijevac

Fudbaler Lacija je prototip modernog fudbalera sredine terena i bela verzija Pola Pogbe. Ukratko, ovako zvuče pohvale na račun Sergeja Milinković­a Savića posle dva gola u pobedi Rimljana nad Kjevom (5:1). Tempirana bomba zimskog prelaznog roka tako je nastavila da otkucava dok Lacio čeka ponudu od 100 miliona evra.

Italijansk­i mediji “daju glavu” da će SMS karijeru nastaviti u Mančester junajtedu i da je posao već završen. Jedino što će Žoze Murinjo novogodišn­ji poklon dobiti tek na leto, posle Svetskog prvenstva u Rusiji. U Laciju su procenili da Sergej vredi više od 100 miliona, međutim čak je i predsednik­u Klaudiju Lototu jasno da ponekad ne bi trebalo da bude gramziv. Rimljani će prodajom zaraditi deset puta više nego što su 2015. platili Gentu za tada srpskog tinejdžera.

Koja je Sergejeva magija? Na savršenoj građi može da se zahvali majci Milani koja je igrala košarku. Sergej je visok 191 centimetar, koliko i Pogba, i jedan je od fizički najspremni­jih fudbalera. Zato i ne čudi da ga mediji zovu “planina na sredini terena”.

Milinković Savić ima neverovata­n osećaj za igru, u svakoj situaciji, na svom delu terena ili na protivničk­om. Takođe, brzo se iz defanzivca transformi­še u klasičnog

Sergej bi u Mančester junajtedu igrao sa Pogbom i Matićem

napadača, što smo mogli i da vidimo protiv Kjeva. Ćiro Imobile se povredio u 30. minutu i trener Simone Inzagi je odmah prekomando­vao Sergeja u napad. Rezultat? Dva gola, drugi put ove sezone. Srpski fudbaler je iskoristio inteligenc­iju, tehniku i kvalitet da se poigra sa odbranom gostiju koja nije bila spremna za “SMS napad”. Navijači Lacija se zbog toga pitaju zašto onda Sergej ne igra stalno u napadu? Odgovor je jasan, napadača imate na tone, dok su igrači sredine terena kao što je Milinković Savić retkost ne samo u evropskom, već i u svetskom fudbalu. Zato je Pol Pogba koštao 105 miliona evra! Zato Sergej vredi 100 miliona evra, i to pre Mundijala u Rusiji na kojem može samo da mu skoči cena. Lacio je letos odbio da Sergeja pusti u Juventus za, priča se, 40 miliona evra jer je Lotito smatrao da je to “sitniš” u poređenju sa novcem koji može da dobije. Kocka se, očigledno, isplatila.

Murinjo je trener koji ne voli da previše menja ekipu na polovini sezone, tako da će dolazak Aleksisa Sančeza na “Old Traford” biti dovoljan. Do leta Junajted bi trebalo da završi kompletan posao kako bi Sergej Milinković Savić zauzeo svoje mesto na sredini terena u tandemu sa Pogbom i Nemanjom Matićem.

Mančester siti, Juventus, Pari Sen Žermen i Čelsi takođe žele da se uključe u igru, međutim “crveni đavoli” su za volanom i, realno, Sergeju mogu da ponude najbolje uslove i saigrače koje novac može da kupi. ■

 ??  ?? oČekuje se da Će sergeju skoČiti cena posle svetskog prvenstva u rusiji
oČekuje se da Će sergeju skoČiti cena posle svetskog prvenstva u rusiji
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia