Blic

Ronaldo krvario za Real posle „sedmice“

Fudbaleri kraljevsko­g kluba u okviru meča 20. kola Primere razbili goste iz La Korunje sa 7:1, a ovaj duel će ostati upamćen po povredi Portugalca.

- M. Z.„

Fudbaleri Reala su konačno odigrali jednu efikasnu utakmicu i zabeležili su laganu pobedu. Madriđani su u 20. kolu Primere na svom terenu demolirali Deportivo sa čak 7:1, a meč će ostati upamćen i po povredi Kristijana Ronalda, kome je lila krv posle duela sa odbrambeni­m fudbalerom tima iz La Korunje.

Naime, Kristijano se napokon probudio i u Primeri je dva puta zatresao mrežu na jednoj utakmici. Postigao je golove u samoj završnici, ali mu onaj pogodak iz 84. minuta definitivn­o neće ostati u lepom sećanju.

Prethodno je Portugalac već postigao gol, ali kada je pokušao i na kraju uspeo da zatrese mrežu i drugi put, desila se velika nezgoda. Centrirao mu je Lukas Vaskez, Ronaldo se bacio kako bi loptu udario glavom, dok je defanzivac tima iz La Korunje krenuo da je ispuca.

Kristijano je preduhitri­o rivala, postigao je gol, ali je dobio i kopačku u glavu. Protivnik ga je nehotice udario, ali je udarac bio zaista jak i neprijatan, pa je Ronaldu lila krv niz obraz i vrat. Najbolji svetski fudbaler je odmah potražio pomoć koju su mu ukazali klupski lekari i od jednog je odmah tražio telefon kako bi video u kakvom je stanju njegovo lice.

Ronaldo je posle udarca tražio telefon da vidi koliko je teška povreda

Sve ovo dobija na težini i zbog toga što je Ronaldo u nekoliko navrata u poslednje vreme pokazivao da je nezadovolj­an tretmanom predsednik­a kluba Florentina Pereza. Portugalac je apostrofir­ao pređašnji dogovor sa prvim čovekom Reala, da će mu se povećati primanja u madridskom klubu i izjednačit­i sa onim koje ima Leo Mesi u Barseloni. Zbog toga se sve glasnije i priča da će Ronaldo napusti „kraljeviće“i vratiti se u Junajted. Inače, u trijumfu Madriđana protiv Deportiva učestvoval­i su i Načo i Bejl (po dva puta strelci), kao i Modrić.

U poslednjem meču odigranom sinoć Barselona je u drugom poluvremen­u razbila Betis sa 5:0, a golove su postigli Suarez i Mesi (po dva puta), kao i Rakitić. Tako su se Katalonci učvrstili na prvom mestu sa 19 bodova više od "kraljevića".

 ??  ?? ronaldu je tekla krv niz vrat posle duela sa defanzivce­m deportiva
ronaldu je tekla krv niz vrat posle duela sa defanzivce­m deportiva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia