Blic

Po nama pljuju samo „znalci“iz mišjih rupa

Odavno mi nismo rukometna sila, vraćamo se polako u kolosek, ali i ponovo pokazujemo koliko smo kao narod nestrpljiv­i.

- V. Ivanović

Rukometaši su izgubili šanse da se domognu polufinala Evropskog prvenstva, ali uzimajući u obzir situaciju koja tišti ovaj sport u Srbiji, prolaz grupe bi ipak trebalo tretirati kao uspeh.

- I majstori da omalovažav­amo sve. Čitajući komentare po portalima prosto ne mogu da verujem koliko je zlobe u ljudima. Ti nazoviznal­ci, koji se obično kriju po mišjim rupama, žele da obezvrede sve. Čak i reprezenta­ciju, koja bi trebalo da bude svetinja svima.

Oni pljuvanje koriste kao cilj za neki obračun sa predsednik­om Saveza Božom Đurkovićem, Upravnim odborom i Rukometnim savezom uopšte. I to bez osnova, zarad sitnih ličnih interesa. Čak i da smo medalju osvojili, pričalo bi se da prvenstvo nije bilo teško. To smo mi - kaže za “Blic” Aleksandar Đorđević, član UO RS Srbije.

Kako ocenjujete učinak “orlova” na šampionatu?

- Upravni odbor Saveza je na sednicama jasno postavio kao cilj selektoru Cvetkoviću prolaz u drugi krug. To je neka naša realnost. Pogotovo imajući u vidu sastav grupe. Šansu smo tražili u meču sa Islandom i - obezbedili smo pobedu. Išao nam je, naravno, na ruku i poraz Hrvatske od Švedske. Ali, naslovi tipa “Hrvati nam pomogli” su maliciozni. Oni su više sebi odmogli nego što su nama pomogli. I to je dokaz koliko pojedini žele da omalovaže sve što se učini. Ovaj rezultat je pokazatelj naše trenutne vrednosti.

Čini se da naši reprezenta­tivci igraju sa 50 odsto?

- Slažem se. Imam zamerke na ponašanje reprezenta­tivaca u smislu borbenosti.

Pa onda i toliko povreda, ujedno i preskakanj­e utakmica, to me je neprijatno iznenadilo. Neću da sumnjam, ali imajući u vidu da je reprezenta­cija u pitanju, trebalo je da stisnu zube malo više.

Možda su, posle bleska 2012, kada smo u Beogradu bili evropski vicešampio­ni, apetiti nerealno porasli?

- Verujem da nam je rezultat u Hrvatskoj najbolji u poslednjih šest godina. Treba samo sagledati činjenice i tešku sitaciju u kojoj funkcioniš­emo kako znamo i umemo. Savez i predsednik Đurković su osvajanjem devetog mesta na SP za seniorke i plasmanom seniora u 12 najboljih postigli uspeh. Samo mi znamo u kakvim smo uslovima radili i čestitao bih svima iz Saveza što smo uopšte uspeli i da odemo na EP. Sada bi po svaku cenu trebalo da napravimo rezove, postavimo sistem i razmišljam­o o Olimpijski­m igrama 2020. Da selektiram­o mlade igrače, koji će tada biti u naponu snage. ■

Kritičari pljuvanje koriste kao obračun sa Đurkovićem

 ??  ?? aleksandar ĐorĐeviĆ
aleksandar ĐorĐeviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia