Blic

Boli nas koliko i Novaka

- Aleksandar Pijevac, zamenik urednika sporta

Novaku Đokoviću nije potreban alibi! Novaku Đokoviću nije potrebno da objašnjava zbog čega je u Australiji izgubio od Čunga iz Južne Koreje! Dežurnih kritičara je uvek bilo i biće, ali to su ljudi kratkog pamćenja koje duša boli više nego što Novaka boli lakat.

Đoković je, po ko zna koji put, stisnuo petlju i pojavio se u Melburnu, iako je i on sam znao da nije spreman. Rizikovao je ozbiljniju povredu, možda i kraj karijere... A zašto? Da bi ga kritikoval­i kako je izgubio od klinca i 58. igrača na svetu? Novak je i ranije bio laka meta jer dolazi iz Srbije, u kojoj su, takođe, znali da mu okrenu leđa. Da li su Britanci napali Endija Mareja koji je odustao od prvog grend slema u sezoni jer je shvatio da je bolje da vodi računa o svom zdravlju? Naravno da nisu. Poručili su mu da ne žuri i da se oporavi. Da li su Španci udarili po Rafi Nadalu, koji se predao u četvrtfina­lu? Malo sutra!

# Zbog Đokovića smo ponovo počeli da ustajemo u zoru, da navijamo, nerviramo se i psujemo...

Srećom, Đoković je ponovo pokazao da je jači od nevernih Toma, čak i kada ne igra dobro, čak i kada gubi. Posle šest meseci probudio je vatru i strast svih nas prema sportu. Ponovo smo počeli da ustajemo u zoru, da navijamo, kasnimo na posao i u škole... Počeli smo i da se ponovo nerviramo, psujemo... Ali to je dobro, jer Srbija bez sporta nije Srbija, Srbija bez Novaka nije Srbija... Mi smo zemlja košarke, vaterpola i fudbala, međutim, nikada nismo imali takvog vrhunskog sportistu kao što je Novak Đoković.

I zato bi trebalo da nas boli koliko boli i Novaka. Povreda lakta je ozbiljna, toliko da Novak verovatno razmišlja o operaciji, a to bi značilo da ga nećemo gledati još šest-sedam meseci. Previše!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia