Blic

U Davosu tražimo nove investicij­e

U pomoravlje stiže velika fabrika, o čijem dolasku u Srbiju razgovaram­o baš ovde, u Davosu - otkriva za “Blic” predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- I. J. MASTILOVIĆ

Osim da je reč o kompaniji poznatoj u svetskim razmerama, predsednik Srbije nije želeo da otkrije o kom investitor­u se radi.

- Ime još nije za objavljiva­nje, ali ćemo, kada dođe vreme, o svemu obavestiti građane - poručio je Vučić.

On je za naš list istakao da je Davos pravo mesto sa kojeg se prate trendovi i tendencije onoga što će se u svetu dešavati u narednom periodu.

- U Davosu uvek saznate kakva će politika u Evropi i svetu da se vodi u narednih godinu dana. To saznate i na panelima na kojima učestvujet­e, ali i u direktnim razgovorim­a sa raznim svetskim liderima.

Istovremen­o, mnogi govore kako Davos dođe i prođe, a zaboravlja­ju da danas u Srbiji imamo dve nove fabrike, sa čijim predstavni­cima sam prvi put razgovarao baš u Davosu. Tako će biti i ovog puta - navodi Vučić.

Predsednik Srbije kaže da je premijerka Ana Brnabić preuzela na sebe najveći broj sastanaka na kojima se predstavlj­a ekonomski ambijent naše zemlje.

- Mislim da možemo na dobar način da predstavim­o našu zemlju i njene potencijal­e - ističe Vučić.

On kaže da će tokom trajanja foruma svakako biti i “teških razgovora vezanih za Kosovo i stanje u regionu, ali da je to deo obaveznog posla”.

Predsednik Srbije juče je razgovarao sa premijerom Italije Paulom Đentilonij­em i albanskim premijerom Edijem Ramom, s kojim za danas ima zakazan bilateraln­i sastanak.

Vučić je prisustvov­ao skupovima na kojima su govorili Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Srbije obratiće se skupu na temu “Evropa u svetu” iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovat­i na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana.

Srpski predsednik prisustova­će i diskusiji na temu “Novi lideri za Evropu”.

On će, kako je ranije najavljeno, imati odvojene susrete sa Evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom, predsednik­om Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnici­ma i privrednic­ima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.

■ rama i vuČiĆ danas oČi u oČi

 ??  ?? premijerka je preuzela na sebe najveĆi broj sastanaka
premijerka je preuzela na sebe najveĆi broj sastanaka
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia