Blic

Buhi za vređanje 16 meseci zatvora

- A. Ž. A.

Viši sud u Beogradu pravosnažn­o je osudio nekadašnje­g svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta na 16 meseci zatvora i 50.000 dinara zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu tokom suđenja u drugom postupku za niz krivičnih dela u sudnici Palate pravde.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepen­a presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je Buha osuđen zbog ometanje pravde u pokušaju.

Buha je osuđen jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. za kradeni „ferari spajder“i pretnje supruzi Ivani i njenom obezbeđenj­u, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Tada je pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstrui­san, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana dogovorila tako sa „Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom“.

Pokušavaju­ći da se odbrani da nije vređao tužioca, Buha je na ročištu krajem oktobra prošle godine kao svedoka doveo Borisa Pavlovića, inače osuđenog ubicu, kako bi potvrdio njegovu priču. Svedok je na suđenju rekao da je Čume mislio na njega. Ni to svedočenje nije spasilo Buhu presude kojom je osuđen na zatvor.

Inače, Buha je u decembru pravosnažn­o osuđen na dve godine i osam meseci zatvora i 180.000 dinara zbog prikrivanj­a kradenog „ferarija spajder“, pretnji supruzi i njenom obezbeđenj­u. Buha je zbog tog postupka u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenj­a njegove supruge.

 ??  ?? Čumetu na teret stavljaju niz kriviČnih dela, izmeĐu ostalog i pretnje supruzi
Čumetu na teret stavljaju niz kriviČnih dela, izmeĐu ostalog i pretnje supruzi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia