Blic

Nisam zadovoljan odlukom o kaznama huliganima, iza napada se krije nešto mnogo krupnije, rekao je juče ministar Nebojša Stefanović.

- Ana ž. adžiĆ

Stefanović je naglasio da nije zadovoljan dužinom zatvorske kazne koja je određena petorici huligana iz Splita koji su izazvali nerede ne derbiju u decembru. Kako je „Blic“juče pisao, petorica huligana iz Hrvatske osumnjičen­a za učestvovan­je u neredima na derbiju potpisala su sporazum sa Višim tužilaštvo­m i osuđena su na zatvorske kazne od četiri do šest meseci zatvora, a narednih pet godina zabranjen im je i ulazak u Srbiju.

- Trudim se da ne izlazim iz okvira onoga što je odgovornos­t mog posla. U odluke koje donose Tužilaštvo i sud ne mogu da se mešam. Da li sam zadovoljan da neko bude osuđen sa malim brojem meseci zatvora? Nisam, ali to je stvar koja je na samostalni­m i nezavisnim pravosudni­m organima - rekao je Stefanović.

On je dodao da se nada da će Tužilaštvo nastaviti istragu i da sagledavan­je celokupnog

HULIGANI IZ HRVATSKE DOBILI SU OD ČETIRI DO ŠEST MESECI ZATVORA I ZABRANJEN IM JE ULAZAK U SRBIJU

događaja, a ne samo incidenta na stadionu, može da ukaže i na to kakvi su kriminalni klanovi bili upleteni i šta su bili njihovi interesi.

- To zavisi od Tužilaštva, ja ću insistirat­i da se istraga nastavi, jer smatram da samo hapšenjem ovih pet pojedinaca ona nije završena, to je moje mišljenje - rekao je Stefanović. Kaže da na osnovu informacij­a koje su mu bile dostupne sve ukazuje na to da se ne radi samo o tih pet pojedinaca.

- Pogotovo što je ovo bio slučaj bez presedana gde je pet državljana druge zemlje došlo na naš stadion baš u trenutku kada su izazivali ovakva krivična dela, očigledno je da se iza toga nalazi nešto krupnije. Mi imamo neke informacij­e koje o tome govore, ali razumem i odluku Tužilaštva da

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia