Blic

Treneri nisu hteli Jokića

Centar Denvera i pored odlične sezone neće biti među rezervama duela “svih zvezda” NBA lige u Los Anđelesu.

- Aleksandar pijevac

NBA se ponovo ogrešila o Nikolu Jokića. Treneri su izabrali rezerve za Ol-star meč, a na spisku “svih zvezda” nema imena srpskog košarkaša. Jedan od najkorisni­jih igrača lige nije dobio podršku stručnjaka i neće se pojaviti 18. februara u Los Anđelesu. Vest je, međutim, prilično ravnodušno primljena u Denveru, jer navijači kluba iz Kolorada smatraju da je Jokiću potreban predah. Na poslednjim mečevima bilo je očigledno da se Nikola sve teže bori sa pritiskom, što je potvrdio i trener Majkl Malon.

- Čoveče, moraš da počneš da dišeš

- rekao je Malon svom najboljem igraču pred poslednji trening.

Lokalne TV stanice vrte snimak na kojem se Jokić hvata za glavu posle izgubljene lopte u meču sa Portlandom. Normalne, svakodnevn­e situacije na terenu su počele da utiču na našeg košarkaša i trener Malon se plaši da Nikola ne izgori.

- Moram da pronađem način da iskoristim njegove kvalitete, a da se Nikola pritom ne oseća kao da je teret ekipe na njegovim leđima. Ne smemo da ga teramo da se svake večeri pretvara u Supermena. Postoji tanka linija koju ne smemo da pređemo - dodao je trener Nagetsa.

Govor tela otkriva da se Nikola sve teže bori sa pritiskom, što je dovelo do slabijeg procenta šuta (39,5 odsto) i većeg broja izgubljeni­h lopti (3,5 po meču) u januaru, u kojem Denver ima skor od pet pobeda i šest poraza.

- Nikola mora da bude Nikola i mora da ostane pozitivan i nasmejan. Da igra svoju igru, to je sve. Često ga vidimo kako tone posle najobičnij­e greške. Nikola je još klinac koji mora da nauči da sačuva glavu - dodao je Jokićev saigrač Vil Barton.

Denver je u sezonu ušao pojačan veteranom Polom Milsapom, čiji je zadatak bio da usmerava Nikolu. Međutim, Milsap je povređen od sredine novembra i pitanje je kada će se vratiti. I pored toga Jokić prosečno beleži 16,2 poena, 10,4 skoka i pet asistencij­a po utakmici.

- Biće on okej, ne brinite. Mlad je i prolazi kroz brzo odrastanje. Kada padne, odmah ustaje i bori se još jače. To je pravi Nikola - smatra plejmejker Džamal Marej.

Legendarni Čarls Barkli kaže da je Jokiću, pre svih ostalih, mesto u Los Anđelesu i da ne shvata “o čemu su treneri razmišljal­i”. Međutim, Ol-star nije merilo kvaliteta već lajkovi i prodati dresovi, zabava za sponzore i američki džet-set. Nikola je pokazao da je iznad toga i da mu je Denver na prvom mestu. Uostalom, navijači u njegovim potezima mogu da uživaju 82 večeri godišnje. ■

 ??  ?? liderska uloga u denveru nije bila dovoljna da jokiĆ bude pozvan na ol-star meČ
liderska uloga u denveru nije bila dovoljna da jokiĆ bude pozvan na ol-star meČ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia