Blic

Bolest majke me motivisala da budem najbolja

Proslavlje­na tekvondois­tkinja, najbolja sportistki­nja Srbije u 2017. i potpredsed­nica Olimpijsko­g komiteta Srbije otvoreno je za “Blic” pričala o privatnim problemima.

- Jelena mediĆ

Prošla godina bila je berićetna za srpski sport. Nije bilo lako izabrati najbolje. U ženskoj konkurenci­ji posebno. Posle dosta slatkih muka lovorikama se okitila Milica Mandić, aktuelna svetska i evropska vicešampio­nka u tekvondou.

Mandićeva je u postojbini tekvondoa Koreji pokorila svet, a u Sofiji je osvojila drugo mesto na šampionatu Starog kontinenta. To je bilo dovoljno da kao i 2012, kada je postala olimpijska šampionka, ponese zvanje najbolje sportistki­nje Srbije. Mandićeva se i vratila na mesto uspeha - u smiraj 2017. u Domu Narodne skupštine je primila priznanje od Božidara Maljkovića, predsednik­a Olimpijsko­g komiteta. I nije se sama vratila. S njom je, baš kao i te 2012, na bini stajao Dragan - Gale Jović, koji je proglašen za najboljeg trenera Srbije.

Milica je pokorila svet i motivisala mnoge, a ko je nju motivisao da onda kada joj je bilo najteže izađe na teren i bori se do poslednjeg atoma snage.

- Moja mama je bila moj pokretač. Ona je imala zdravstven­ih problema sa kojima se lavovski borila. Prošlu godinu ću pre svega pamtiti po njenoj uspešnoj borbi. Hvala bogu pa je sada sve dobro. Bila je moja najveća motivacija, za mene je moja mama najveći šampion 2017. - istakla je Mandićeva za “Blic”.

Bila je ponosna ova zlatna devojka na sve što je učinila do sada.

- Stvarno je godina za nama bila izuzetna za mene, bilo je i medalja i lepih trenutaka, ali i tih teških. Ovo je nagrada za rad i trud koji smo uložili, i posle pet godina smo moj trener Dragan Jović i ja zajedno ponovo ovde. Zajedno smo se vratili na velika vrata i uživamo u tome - kazala je olimpijska šampionka iz Londona 2012.

Za kraj, imala je samo jednu želju.

- Samo da svi budu zdravi. Zaista je skromna želja. Uspehe sami pravimo, a ljubav je tu da se međusobno podržavamo - zaključila je Milica. ■

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia