Blic

Polomila nogu, umrla od sepse

- G. P.

Danijela Trailović (40), iz borskog sela Donja Bela Reka, koja je početkom novembra preminula zbog komplikaci­ja posle preloma desne butne kosti, umrla je od sepse, pokazali su rezultati obdukcije.

Kako je “Blic” ranije pisao, Danijela je sa suprugom krajem avgusta krenula u manastir Ostrog. U Novom Pazaru Danijela se u jednoj radnji okliznula i polomila nogu i zadobila posekotinu iznad kolena. Sa saniranom ranom prebačena je u KBC Kragujevac.

Danijela je, kako tvrdi njena porodica, narednih nedelju dana provela u KBC Kragujevac. Lekari su i odustali od operacije posle nedelju dana i samo su, kako kaže porodica, “posekotinu iznad kolena očistili do kostiju i stavili u vakum aparat, koji suprug novica

je trebalo da joj iz rane izvuče nečistoće”.

Potom je operisana u Kragujevcu, nakon čega su je vratili u Bor.

- U Boru su mojoj ćerki svakodnevn­o čistili ranu, koja se zagnojila i na mestu preloma butne kosti - kaže Danijelin otac Mile Ilić.

Međutim, pošto se stanje nije popravljal­o, ona je prebačena u niški KBC, a odatle odmah na VMA u Beograd, odakle su je ponovo vratili u Bor, gde je pala u komu. Prebačena je, potom, u Klinički centar u Beogradu, gde je i preminula.

- Spreman sam da se do kraja života borim da se krivci za smrt moje ćerke kazne - kaže Mile.

Na ortopediji KBC Kragujevac nisu želeli da komentariš­u slučaj.

 ??  ?? danijelini roditelji i
danijelini roditelji i

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia