Blic

VREME JE ZA NOVI PUDER

-

Ako se puder skuplja u boricama i teško se razmazuje, vreme je za novi, čak i ako starom nije istekao rok. Kada vazduh uđe u puder, on menja strukturu i možete da ga bacite.

Devojke s ravnom kosom neretko maštaju o onim divnim romantični­m uvojcima ili pak izlomljeni­m talasima koje imaju lepotice na plažama. Za frizera se nema uvek novca, a feniranje i pokušaj uvijanja kose u kućnoj radinosti umeju da traju večno i da koštaju mnogo nerava. Zato evo saveta našeg frizera uz koje ćete i brzo i lako doći do željene frizure, baš kao da ste bili kod stručnjaka.

Najjednost­avniji način da napravite blage uvojke je da čistu suvu kosu podelite u više pramenova, uvijete ih prstima ovlaš, kao kada vrtite pramen kose dok razmišljat­e o nečemu, i da peglom pređete niz taj uvijeni pramen.

Za talase u kosi nalik onima koji vam se prirodno oblikuju kad ste na moru, pramen kose prvo jednom pređite peglom

i ispravite na ravno, da dlačice ne štrče

Onda pramen obuhvatite peglom koji centimetar od korena, peglu okrenite za 180 stepeni - da vrh pramena visi nadole - i izvucite presom do kraja.

- Za izlomljenu talasastu frizuru peglu prethodno zagrejte na 170-180 stepeni, a ako biste jače lokne na 230 stepeni. Takođe, što sporije vučete peglu preko kose, ona će biti kovrdžavij­a i obrnuto - kaže frizerka Jelena Stanojević iz „Mejkap hausa“.

Ona dodaje i da nikako ne zaboravite da stavite malo pakovanja kad perete kosu, kao i da pre uvijanja peglom nanesete neki od preparata za zaštitu dlake od toplote. ■

Obavezno koristite preparat za zaštitu od toplote

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia