Blic

Pakao pune „Marakane” čeka CSKA

Najlepše vesti stigle su juče u Ljutice Bogdana - fudbaleri Zvezde će uz podršku navijača igrati prvi meč šesnaestin­e finala Lige Evrope.

-

Žalba je uspela, Crvena zvezda će u prvom činu borbe za osminu finala Lige Evrope protiv moskovskog CSKA biti nošena hukom sa krcatih tribina stadiona “Rajko Mitić”.

UEFA je na zasedanju Disciplins­ke komisije donela konačno rešenje u kome se navodi da se menja prvostepen­a odluka o kazni crveno-belima, kojom je bilo predviđeno da zbog podrške Ratku Mladiću tokom gostovanja ekipi BATE Borisov, pred praznim tribinama igraju protiv “armejaca” 13. februara.

Zvezdi ostaje uslovna kazna u trajanju od dve godine tokom kojih će u slučaju ponavljanj­a kršenja propisa igrati meč bez publike, dok je finansijsk­a globa sa 50.000 smanjena na 30.000 evra.

- Prezadovol­jan sam odlukom komisije za žalbe

UEFA. Ostvarili smo još

jedan ogroman uspeh na evropskoj sceni, ovoga puta van terena. Ponosan sam jer smo uspeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uza se uvek ima navijače. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno a šta nije, i pozivam ih da i ubuduće vode računa kako klub ne bi ostao bez njihove velike podrške. Zahvaljuje­m i pravnom timu koji je učestvovao u celom procesu, pre svega advokatu Zoranu Damjanović­u i predsednik­u naše pravne komisije Draganu Miloševiću - rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Crveno-beli su u žalbenom procesu imali na raspolagan­ju i ispovest ruskih navijača, okupljenih u grupu “Ultras Rusija”, koji su priznali da su bili na pomenutom meču u Minsku i tom prilikom napravili, uneli i držali transparen­t.

- Moram posebno da zahvalim našim prijatelji­ma u UEFA Zoranu Lakoviću i Dejanu Stankoviću, koji su nam angažovanj­em u ovom procesu pomogli da pravda trijumfuje. Pokazali

smo da Crvena zvezda na svakom polju vraća snagu i ugled koji je nekada uživala u Evropi. Sada se okrećemo meču sa CSKA jer ćemo imati sve preduslove da se borimo za prolaz u osminu finala Lige Evrope. Bez dileme pred punom “Marakanom” ćemo dočekati duel koji su zvezdaši čekali 25 godina - naglasio je Terzić.

Podsetimo, crveno-beli su spremali spektakl za prvi meč šesnaestin­e finala Lige Evrope protiv CSKA, prodato je više od 28.000 karata za taj duel, ali je početkom januara u klub stigao hladan tuš. Pravni tim crveno-belih je ipak uspeo da ubedi ljude iz UEFA da promene odluku, što im nije prvi put jer su na isti način postupili i u julu,

kada su najpre kaznili splitski Hajduk zbog pogrdnih skandiranj­a na račun Srba, a onda su tu odluku preinačili (Splićani su se tada pozvali na činjenicu da je stadion rasprodat).

- Naš dosije u UEFA nije nimalo naivan. Crvena zvezda već ima mnogo kazni i bili smo u kategoriji da nam prete stvarno drastiče kazne. Moramo da pazimo kako se ponašamo. Da sve protekne u duhu fer-pleja - upozorio je Terzić.

Nema sumnje, pune tribine “Marakane” 13. februara biće crveno-beli igrač više protiv moćnih ruskih “armejaca” na putu ka osmini finala Lige Evrope.

 ??  ?? crveno-beli dobili bitku i van terena: zvezdan terziĆ navijaČi zvezde ispuniĆe tribine protiv cska
crveno-beli dobili bitku i van terena: zvezdan terziĆ navijaČi zvezde ispuniĆe tribine protiv cska
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia