Blic

Uspeh u Ligi Evrope važniji čak i od titule

Ako bih morao da biram, izabrao bi da što dalje doguramo u Ligi Evrope, a prvenstvo smo već osvojili prošle godine - poručuje crnogorski vezista.

-

Duel sa Plzenjom u šesnestini finala Lige Evrope biće najvažniji u karijeri većine fudbalera Partizana. To više ni oni sami ne kriju dok broje poslednje dane na Kipru i vrše poslednje pripreme za duel sa češkim prvakom. Marko Janković, krilni vezista crnobelih, poručuje da ne može da dočeka taj 15. februar i prolećnu premijeru pred “grobarima”.

- Ovde na Kipru je super, ali iskreno, voleo bih da zaspim i probudim se na dan utakmice sa Plzenjom. Svima nam je u glavama samo Plzenj i to nema potrebe da krijemo. Velika je to šansa i za nas igrače da se pokažemo, ali i za Partizan da napravi istorijski uspeh - ističe Janković.

Da zaista to misli, poručuju i ove reči crnogorsko­g reprezenta­tivca.

- Da mi sada neko kaže da moram da biram između titule i Lige Evrope, izabrao bih da što dalje doguramo u Evropi. Pa makar da prođemo Plzenj, da dokažemo koliko vredimo, a titulu smo i ovako već uzeli prošle godine. Naravno, cilj je i taj trofej u Superligi, da neko pogrešno ne razume.

Janković smatra da “parni valjak” ima realne šanse da napravi korak više u Evropi.

- Svidela mi se odluka stručnog štaba da na Kipru igramo sa ekipama iz istočne Evrope. Protiv Slovana i Teplica smo najbolje videli šta nas čeka 15. februara, nisu oni daleko od kvaliteta Plzenja. Ipak, jasno je da ćemo morati da budemo još bolji da bismo prošli u osminu finala.

Razlog više za optimizam su i pojačanja. Zdjelar, Ivanović i Urošević će verovatno biti i starteri na prolećnoj premijeri.

- Zdjelar me je oduševio. Poznajem ga još iz Olimpijako­sa i drago mi je što je tu jer je vrhunski igrač. Sigurno

će nam doneti čvrstinu u veznom redu. Samo da me sluša i biće sve kako treba. No, moram da pohvalim i ostale, doneli su nam jednu novu dimenziju u igri.

Za kraj se Janković dotakao i svog statusa. U smiraj prelaznog roka Partizan je odbio ponudu Amijena od tri miliona evra, tako da će u Humskoj sigurno ostati bar do kraja sezone.

- Bila su tu neka interesova­nja i ponude, ali mislim da je moja budućnost vezana za ovaj klub makar još pola godine. Imamo nove izazve pred nama, jako bitne i mogućnost da uđemo u istoriju kluba koja teško da može opet da se desi. To su razlozi zbog kojih treba da i dalje budem tu. Mislim da sam potreban ekipi, a onda ćemo vremenom da vidimo kada će biti trenutak za odlazak zaključio je Janković. ■

 ??  ?? odbio sve ponude jer želi da na proleĆe igra u evropi: marko jankoviĆ
odbio sve ponude jer želi da na proleĆe igra u evropi: marko jankoviĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia