Blic

Novaku preti ispadanje iz 100 najboljih na svetu

Đoković je prošle sedmice imao operaciju lakta u Švajcarsko­j i nije još poznato koliko će pauzirati, ali je na novoj listi zadržao 13. mesto.

-

Tu poziciju neće dugo zadržati jer Novak Đoković trenutno ima 2.470, a 100. na ATP listi Japanac Taro Danijel 539. To znači da bi Nole morao da izgubi čak 1.931 bod da bi napustio društvo stotinu najboljih, a to može jedino da se desi ako ne bude igrao sve do jula. Do Vimbldona Đoković brani po 90 bodova u Akapulku i Indijan Velsu, 180 poena u Monte Karlu, 360 u Madridu, 600 u Rimu, 360 na Rolan Garosu i 250 u Istbornu.

Kada bi, nekim slučajem, Đoković sve ove turnire propustio, izgubio bi 1.930 bodova, a rekosmo trenutno stoti na ATP listi udaljen je 1.931. Dakle, neće Nole napustiti top 100 osim ako se stanje lakta dodatno i znatno ne pogorša.

Glavno pitanje je koliko će Đoković morati da pauzira. Kako mu sada eksperti predviđaju, van terena bi mogao da bude deset do dvanaest nedelja, što znači da bi na tur mogao da se vrati ili na turnir u Madridu ili u Rimu. Jedno od ta dva takmičenja - a možda i oba - trebalo bi da mu predstavlj­aju generalnu probu pred drugi grend slem u sezoni - Rolan Garos.

Samo ukoliko Novak odluči da ne igra na Rolan Garosu, može da se desi da ispadne iz sto najboljih. U narednim danima saznaćemo o kakvoj vrsti oporavka se radi i koliko će tačno morati

Novak bi sa terena trebalo da odsustvuje između 10 i 12 nedelja

da pauzira. Saznaćemo da li oporavak podrazumev­a kompletno mirovanje ili Nole kao i do sada može da radi makar kondicioni deo kako bi nastavak sezone dočekao fizički spreman.

Zasad se Đoković nalazi u Monte Karlu, gde provodi vreme sa porodicom i verovatno će se u narednim danima oglasiti kako bi obelodanio plan rada za nastavak sezone.„

 ??  ?? Čeka ga novi pad na atp listi: novak ĐokoviĆ
Čeka ga novi pad na atp listi: novak ĐokoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia