Blic

Teniserke žele povratak u elitu

- J. M.

U okrnjenom sastavu, Fed kup reprezenta­cija Srbije otputovala je u Talin kako bi pokušala da izbori plasman u baraž za popunu Druge svetske grupe kroz Prvu grupu evro-afričke zone.

Prvi put, verovatno u istoriji, desilo se, da je selektorka umesto četiri igračice morala da prijavi tri - Dejanu Radanović, Olgu Danilović i Bojanu Marinković. Na mesto Ivane Jorović koja je zbog povrede trbušnog mišića morala da odustane od učešća u reprezenta­ciji, niko naknadno nije pozvan, jer selektorka Tatjana Ječmenica-Jevtić, nije imala koga da uvrsti na spisak.

Naime, Ječmenica se ranije ove godine suočila sa otkazima Aleksandre Krunić, Nine Stojanović i Natalije Kostić, zbog povrede odavno ne može da računa na Jelenu Janković, Jovana Jakšić je u Americi i pitanje je uopšte u kakvoj je formi, jer je u ovoj godini zabeležila samo tri pobede u singlu i to u kvalifikac­ijama u Midlandu. Bojana Jovanovski se vraća iz povrede i iako obožava da igra za nacionalni tim, morala je da se zahvali selektorki na pozivu jer nije dovoljno spremna za igre u reprezenta­ciji.

Kada se sve sabere, pred mladim srpskim timom je veliko iskušenje i ne treba im stvarati pritisak. Prve rivalke već sutra u Talinu biće im Bugarke, zatim sledi dan odmora, a onda i duel protiv Gruzije. Samo prvoplasir­ani prolazi u polufinale gde će igrati sa pobednikom grupe u kojoj su Poljska, Turska, Austrija i Letonija. Pobednik tog polufinala steći će pravo učešća u baražu za popunu Druge svetske grupe. ■

 ??  ?? buduĆnost srpskog tenisa: olga daniloviĆ
buduĆnost srpskog tenisa: olga daniloviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia