Blic

Gradnja 276 stanova za izbeglice

-

Izgradnja 276 stanova za izbegla lica u novosadsko­m naselju Veternik, kako je najavljeno prošle godine, trebalo bi da počne ovog proleća, a korak bliže realizacij­i je upravo raspisan tender za izvođače radova.

Kako piše portal eKapija, izgradnja više porodičnih stambenih objekata socijalnog stanovanja, kako je navedeno u tenderskoj dokumentac­iji, predviđa izgradnju dve stambene zgrade od 50 stambenih jedinica kao i stambenu zgradu sa četiri lamele od 176 stanova, ukupne bruto površine 12.789 kvadrata.

Procenjena vrednost nabavke, navodi portal, iznosi nešto više od 6,76 miliona evra, a krajnji rok za dostavljan­je ponuda je 26. mart, dok će odluka o dodeli ugovora biti doneta u maju.

Gradnja stanova u Ve-

terniku je potprojeka­t 5. Regionalno­g stambenog programa, koji se sprovodi istovremen­o u 27 jedinica lokalne samouprave, a njime je predviđeno da ukupno bude izgrađeno 1.267 stanova, piše portal.

Krajem prošle godine iz gradske uprave Novog Sada je saopšteno da je u cilju stambenog zbrinjavan­ja izbeglih lica Grad obezbedio lokacije na kojima će se sredstvima donatora izgraditi 276 stambenih jedinica u Veterniku i 152 stambene jedinice u Futogu.

Donatori su Banka za razvoj saveta Evrope, Komesarija­t za izbeglice i migracije Republike Srbije i Jedinica za upravljanj­e projektima, a kroz Regionalni program stambenog zbrinjavan­ja. ■

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia