Blic

Bajić: Serija „Šifra Despot“je veliki izazov za mene!

- 188061/Z/2018.

Televizijs­ka publika u Srbiji, ali i Bosni i Crnoj Gori imaće priliku da od 16. februara u 21 čas, svakog petka, subote i nedelje na TV „Pink“uživa u novom ostvarenj, najgledani­jeg autora serijskog programa u regionu Radoša Bajića. Ovoga puta veliki poznavalac srpskog mentalitet­a vešto će nam oslikati život na selu i u gradu kroz avanture kompjuters­kog programera Despota Despotović­a.

Ovo je prvi put da Radoševa producents­ka kuća „Contrast Studios“radi seriju koja će se emitovati na TV „Pink“, a kako sam glumac, scenarista i reditelj kaže, veoma je motivisan da napravi najbolji mogući serijski program i očekuje veliku gledanost.

„Ovo je projekat koji do sada nije rađen na našem tržištu, nikad nisam radio ovakav tip serije. Ovo nije ni sitkom, ni telenovela - ovo je jedna ozbiljna TV serija. Ovo je forma dnevne serije i to je za mene, kao autora, bila posebna motivacija. Ovakva serija se mora raditi na drugačiji način, drugačije se pisati, realizovat­i, i mi se trudimo da damo jedan novi proizvod, po kome ćemo biti prepoznatl­jivi na tržištu“, rekao je Radoš.

Vikend-serija „Šifra Despot“bavi se savremenom temom - priča prati život nespretnog, ali veoma talentovan­og Despota, sa čijim likom će moći da se poistoveti većina gledalaca, što je Radošu bio i cilj - da oslika vreme u kome živimo.

„Kroz celu seriju vodi nas glavni junak Despot Despotović, kompjuters­ki programer i vlasnik firme ‚Despot Internatio­nal Company‘, koji pokušava da nađe posao u oštroj konkurenci­ji. On ovde zarađuje 400evra za posao koji se u svetu plaća i do 5000 evra. On je genije i to je jedna izvanredna dramaturšk­a matrica - taj čovek nas odvodi u razne sredine, u razne ambijente i zahvaljuju­ći njemu susrećemo se sa raznim ljudima. Na taj način možemo da oslikamo stanje u Srbiji danas“, objašnjava Bajić.

U seriji učestvuje preko 170 glumaca a kako snimanje odmiče, taj broj raste. Pored glavne postavke koju čine Đorđe Marković, Tamara Krcunović, Branka Šelić, Rale Milenković, zapažene uloge tumače i Ljiljana Stjepanovi­ć, Lidija Vukićević, Olga Odanović, Branislav Lečić, Marijana Mićić, Milan Kalinić, Aleksandar Srećković Kubura, Danica Maksimović i mnogi drugi..

„Ova serija je komedija po žanru, ali komedija sa elementima socijalne drame. Ja volim da mešam žanrove i mislim da je serija ‚Šifra Despot‘ drugačija od drugih, jer je svaka epizoda posebna priča. Počeli smo da snimamo 20. septembra, a završićemo do Vaskrsa. Do sada smo snimali u Beogradu, predgrađu Beograda, u Vojvodini, centralnoj Srbiji... To je bio veliki izazov za mene.“

Prva sezona serije “Šifra Despot” ima 45 epizoda i počeće da se emituje 16. februara na TV „Pink“, i to svakog petka, subote i nedelje, u 21 čas.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia