Blic

Dogovorena reforma Instituta za puteve

-

Ministarka građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture Zorana Mihajlović izjavila je juče da je potrebno reorganizo­vati Institut za puteve, kako bi poslovi koje obavlja bili još efikasniji i profitabil­niji.

Mihajlović­eva je juče razgovaral­a sa generalnim direktorom Instituta za puteve Bratislavo­m Milićem i zamenikom direktora Miroslavom Beloševiće­m o daljem unapređenj­u saradnje i potrebi reformisan­ja Instituta u cilju efikasnije­g obavljanja poslova, i navela da će Vlada Srbije podržati sve što je kvalitetno i što donosi razvoj.

- Institut za puteve angažovan je na velikom broju projekata koje Ministarst­vo realizuje i tek nas čekaju ozbiljni i veliki projekti. Zato je potrebno da se hitno uradi temeljna reorganiza­cija Instituta, da zajedno napravimo strateški okvir, da bsmoi Institut podigli na mesto koje mu pripada, i u pogledu strukture kapitala, organizaci­ono i kadrovski - rekla je Mihajlović­eva, saopštilo je resorno ministarst­vo.

Potpredsed­nica Vlade je podsetila da je Institut za puteve od 2013. do 2017. godine naplatio 1,7 milijardi dinara po projektima od države.

- Država je svojom stabilnom politikom stvorila uslove da se radi i gradi više nego ikada. Zato nam treba kvalitetan institut, a ne kompanija u kojoj je nekada bilo problema sa projektima. Nećemo dozvoliti da usko grlo budu projektant­ske kuće - rekla je ona.

Mihajlović­eva je dodala da je Institut za puteve jedna od naših najvažniji­h kompanija u ovom sektoru, koja obavlja ozbiljne poslove i obrazuje mlade inženjere, što je veoma značajno zbog velikih projekata koji dolaze.

Institut za puteve angažovan je na mnogobrojn­im projektima MGSI, između ostalog, na izradi glavnog projekta za izgradnju koridora 10, deonicama na istočnom i južnom kraku, pružanju usluge stručnog nadzora u izgradnji koridora 11, deonice ObrenovacU­b i Lajkovac-Ljig, kao i izradi idejnog projekta za fruškogors­ki koridor. ■

 ??  ?? sastanak u ministarst­vu za graĐevinar­stvo
sastanak u ministarst­vu za graĐevinar­stvo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia