Blic

Partizan: Dug, blokada, krah!

- Vladan Tegeltija

Po drugi put za poslednje tri sezone Partizan neće u plej-of ABA lige a peti put u finale i borbu za titulu. Svojevoljn­i odlazak Džikića i Pekovića u junu, nadomešten je tek u septembru, kada se Muta Nikolić vratio iz reprezenta­cije, a klub dobio novog predsednik­a. Tim je nekako skrpljen, jedva prijavljen za ABA između blokada i zabrana, u minut do 12. Stara poslovica kaže da se po jutru dan poznaje. Debakl na Superkupu, te startni porazi u Baru i Skoplju su to najavili, a porazi u Evropi i ABA kasnije i potvrdili.

Menjano je osam jeftinih stranaca, centri, bekovi, peti trener za dve godine i tri meseca, sportski direktor, planovi, ako ih je uopšte i bilo. Konsekvenc­e, sem Mute i Samjuelsa, niko nije snosio. Finansijsk­a situacija jeste glavni uzrok i omča oko vrata, ali ne i opravdanje za izostanak bar vizije. Ostalo je pitanje svrhe i tajminga angažovanj­a igrača, kao i novog sportskog direktora Nikole Lončara koga i dalje nema? Ko treba da odgovori na to? Predsednik, iza koga se mnogi kriju, mada ih i sam štiti, savetnici u klubu i van njega, ili famozni sekretarij­at za sportska pitanja?!

Muta, koji skoro da nije ni imao budžet, smenjen je zbog poznatih i navedenih Partizan gubi identitet. Priča o punom “Pioniru” je šarena laža, jer su tribine pune zbog nadglašava­nja i prebrojava­nja “Splićana” i “Janjičara”

razloga. Trener Čanak je pokušao da promeni i koncept i igrače, ali to ga ne amnestira. Suma sumarum, za plej-of nedovoljno.

Posebna su priča nesuvisle prozivke iz fudbalskog kluba, u kome su doskora pojedinci sedeli zajedno, uključujuć­i i prvi red “Pionira”. Celo leto niko im nije branio da se spuste sprat niže na stadionu i pokažu svoje pravno ili menadžment umeće, preuzmu košarkašku sekciju. Ili tu nema zarade od UEFA i transfera? Čekani su celo leto u prizemlju Humske 1, od preostalih koji nisu

pobegli iz košakaškog kluba. Ako ništa drugo, što bi rekao Vujošević, citirajući italijansk­u izreku, “propustili su lepu priliku da bar ćute“, a ne nastavljaj­u lične ratove. Kad smo već kod Duleta, koji „nije produžen“, a kasnije od novog predsednik­a prozvan za visinu plate i BAT, i on treba da se zapita da li prozivkama bivših saradnika, u suštini proziva sebe, lični izbor i držanje istih u klubu tolike godine tik uz sebe.

Na Ostoji Mijailović­u su teški dani iako stalno kasni uz sijaset „nespretnih“izjava. 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia