Blic

Opština ne kupuje kuću kraj dvorane

Opština Požega odustala je od kupovine kuće u vlasništvu porodice predsednic­e lokalnog parlamenta Zorice Mitrović, kako je rečeno, zbog medijskog linča.

- V.Lojanica

Jutro posle velikog protesta, na kome su Požežani izrazili nezadovolj­stvo što opština namerava da za 12 miliona dinara otkupi nedovršen objekat od 400 kvadrata, predsednik opštine Milan Božić saopštio je da se odustaje od kupovine. On je objasnio da će to biti učinjeno po zahtevu porodice Zorice Mitrović.

- Ovim obaveštava­mo javnost da su nas vlasnici predmene parcele i objekta obavestili da su odustali od prodaje imovine opštini Požega i da će prodaju usmeriti ka drugim kupcima, čime je lokalna samouprava stavljena pred svršen čin odustajanj­a i nemogućnos­t otkupa - saopštio je Božić, dodajući da će se zbog ovoga teško rešiti problem upotrebne dozvole za sportsku dvoranu.

On je naveo da je slučaj o najgore medijski zloupotreb­ljen za potrebe dnevne političke kampanje “onih kojih su 20 godina uništavali opštinu Požega”.

- Vlasnici pomenutog zemljišta i objekta su se prethodnih dana našli pod najgorim medijskim linčom, a doživeli su i pretnje po bezbednost njihove porodice. Od ostatka Demokratsk­e stranke i njima sličnih nismo ništa drugo ni očekivali nego linč, pretnje i sve aktivnosti za što lepši opozicioni naslov za njih, a suštinski problem za sport u Požegi - naveo je Božić.

Pretprošlo­g četvrtka u Požegi se digla velika prašina kada je opštinski parlament izglasao predlog da se za 100.000 evra otkupi neizgrađen­i objekat čiji su vlasnici suprug i dever Zorice Mitrović. Vlast je ovaj potez pravdala potrebom da se kuća stavi u službu Sportsko-kulturnog centra i da posluži lakšem dobijanju upotrebne dozvole za sportsku dvoranu uz koju se nalazi.

Opozicione stranke i grupa građana koja je organizova­la protest ovu odluku nazvala je pljačkom i korupciona­škim činom, tvrdeći da je objekta najmanje dvostruko precenjen i nelegalan.

Na Trgu slobode pre dva dana oko 500 Požežana je demonstrir­alo zbog sporne odluke vlasti, a na jučerašnje­m skupu, pored obustave kupovine kuće, zatražili i da se ispita eventualna prekršajna i krivična odgovornos­t opštinskih čelnika, od čega, kako poručuju, neće odustati.

 ??  ?? predsednik opštine milan božiĆ sporni objekat procenjen na miliona dinara
predsednik opštine milan božiĆ sporni objekat procenjen na miliona dinara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia