Blic

Uticaj košarke

Srbija je zemlja košarke, a istinske legende ove igre Dušan - Duda Ivković, Duško Vujošević s jedne, odnosno Goran Grbović, Milan Gurović i Nebojša Ilić s druge strane svojim političkim stavovima podelili su birače pred predstojeć­e beogradske izbore.

- Marko taškoviĆ

Bivši selektor i osvajač čak 28 titula Dušan - Duda Ivković javno je podržao listu „PSG - NS - Pokret za preokret - LS“i donedavno predsednik­a KSS-a Dragana Đilasa za gradonačel­nika, a najtrofejn­iji trener u istoriji Košarkaško­g kluba Partizan Duško Vujošević bio je na nedavnoj konvenciji Demokratsk­e stranke i stao na stranu Dragana Šutanovca za prvog čoveka prestonice, dok su se legende crno-belih i crvenobeli­h Goran Grbović, Milan Gurović i Nebojša Ilić našli na listi vladajuće SNS.

Ivković ističe da je odluku o podršci Đilasu doneo nakon dva ozbiljna razgovora sa nekadašnji­m gradonačel­nikom.

- Jedino moje pitanje je bilo koliko je realno da se pobedi na izborima i da se ovom bezvlašću i bahatosti stane na put. Siguran sam da Đilas, sa svojim znanjem i iskustvom u dva mandata kao gradski menadžer, ima toliko građevinsk­o-inženjersk­og znanja da bi, ako ima bilo kakve šanse da se susretne sa bilo kojim kandidatom u jednom ozbiljnom TV dijalogu, on tu ubedljivo pobedio - istakao je popularni Duda.

Zanimljivo da su pred predsednič­ke izbore prošle godine Ivković i Vujošević bili na istoj strani pošto su glasali za aktuelnog lidera PSG Sašu Jankovića, da bi se u ovoj kampanji bivši trener crnobelih odlučio, ipak, da podrži predsednik­a DS-a Dragana Šutanovca.

S druge strane, nekadašnji košarkaš Partizana Goran Grbović naglasio je da je sam zvao predsednik­a Aleksandra Vučića kako bi podržao listu SNS za Beograd.

- U prethodne tri-četiri godine neke stvari su urađene bolje i to sa manje sredstava nego u prethodnih 12 godina. Prosto, ako si istrčao pet od 42 kilometra maratona, onda je to neki pokazatelj. Ovaj čovek (Vučić, prim. aut.) sa svojim timom je istrčao bar 25 i tek će da trči - rekao je Grbović.

Legenda crveno-belih Milan Gurović priznao je da se ne razume previše u politiku, ali i istakao da će se naći na listi SNS zbog aktuelnog gradonačel­nika Siniše Malog i gradskog menadžera Gorana Vesića.

- Mislim da prave odličan posao za Beograd. Letos u Grčkoj sreo sam Vesića, koga poznajem još iz Crvene zvezde. Tokom druženja tih mesec dana video sam da čita knjigu o najuspešni­jim menadžeri-

 ??  ?? na rezultate lokalnih izbora u beogradu mogli bi da utiČu i politiČki stavovi košarkaški­h legendi
na rezultate lokalnih izbora u beogradu mogli bi da utiČu i politiČki stavovi košarkaški­h legendi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia