Blic

Može li Samsung bolje od Galaxy S8

Nije neuobičaje­no da pred premijere najnovijih modela telefona u javnost procure detalji, ali iz Samsunga sigurno nisu srećni što su specifikac­ije za Galaxy S9 stigle od jednog od najvećih mobilnih operatera.

- ana Lađarević

Premijera novog telefona Samsung Galaxy S9 zakazana je za 25. februar, ali je rumunski ogranak kompanije Orange pokvario iznenađenj­e objavivši da će uskoro imati telefon u svojoj ponudi i to uz sve njegove detalje. Stranica sa njihovog sajta je odmah povučena, ali prekasno... Zanimljivo je da su upravo oni načinili istu grešku prošle godine uoči predstavlj­anja Galaxy S8, jednog od najboljih telefona koje je Samsung ikada napravio.

Zahvaljuju­ći njima znamo da će S9 imati 5.8-inčni Quad HD OLED “Infinity” displej, koji je predstavlj­en sa modelom S8. Međutim, u isto vreme tu je novitet upečatljiv­a prednja kamera od 8MP sa auto fokusom, a ako je verovati postojećim informacij­ama, glavna kamera neće biti dualna, ali će imati 12MP i F1.5 - F2.4 apraturu, najjaču u svojoj klasi. Tu je i super-slou mod, još jedan novitet, a nova S serija ostaje vodootporn­a, uz opciju brzog punjenja, skenera zenice oka kao i 64 GB interne memorije. Trebalo bi da Galaxy S9 radi na 4GB RAM što je, ukoliko se ispostavi tačnim, mali korak unazad u odnosu na prethodni model koji je imao 6GB RAM. Dodatak su stereo zvučnici, prvi put kod Samsung telefona.

U isto vreme, Samsung bi trebalo da predstavi i veći, ali i po karakteris­tikama jači Galaxy S9 Plus. Ovaj model će imati displej od 6.2 inča i rezoluciju od 1440 p. Takođe, imaće i dualnu kameru, što je prvi put da Samsung tako odvaja svoje modele. Potvrde o tome koji će čip imati S9 za sada nema, ali je vrlo verovatno da će to biti Qualcomm Snapdragon 845, kao i da će baterija biti nešto jača nego kod Galaxy S8.

Više detalja kao i hoće li i koliko S9 biti bolji od svog predhodnik­a, saznaćemo posle 25. i premijere u Barseloni i sajma MWC.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia