Blic

Vukićević: Biću bolji u spustu

Dobro je, ali može i bolje. Ukratko, ovo je u jednoj rečenici sumiran prvi dan srpskih sportista na Zimskim olimpijski­m igrama.

- ALEKSANDAR ALEKSANDAR

Marko Vukićević je završio kao 25. u alpskoj kombinacij­i, dok je Marko Stevović diskvalifi­kovan iako je stigao do cilja. Nažalost, naš najmlađi takmičar na Igrama u Južnoj Koreji je u slalomu zajahao kapiju. Rekli smo da je rezultat dobar jer naši stiču neophodno iskustvo za naredna velika takmičenja, pre svih Peking 2022. Marko Stevović ima 22 godine, dok je i imenjak Vukićević dve godine stariji. Njihovo vreme tek dolazi.

Bolje? Naravno da je i to moglo, a isto razmišlja i Vukićević.

- Da, trebalo je da budem brži u slalomu, ali sa druge strane sam srećan što sam stigao do cilja na ovako zaleđenoj stazi. Padali su i bolji slalomaši od mene, tako da ne znam da li je i bilo prostora da popravim vreme. Mogao sam i više da rizikujem, ali ne verujem da bih uspeo da popravim rezultat. Spustom sam više zadovoljan - prvi je utisak Vukićevića.

Prva prilika da se od boljeg stigne do odličnog je već u noći između srede i četvrtka (3.30 po našem) kada se na istoj stazi vozi spust, koji je Markova specijalno­st.

- Da, već sam nestrpljiv. Spust u kombinacij­i mi je poslužio da vidim gde grešim i kako sebi mogu Pijevac Dimitrijev­ić kombinacij­i: marko vukiĆeviĆ da pomognem. Trebalo bih da korigujem liniju u središnjem delu, u to sam siguran. Tu se već krije pola sekunde, pola sekunde koje u trci mogu da znače i nekoliko mesta. U tom delu je rezultat koji jurim, koji želim da postignem. Zato je važno da pregledam sve snimke sa staze i da pronađem još neko mesto koje mogu da iskoristim. U Pjongčangu se skupio krem svetskog spusta i veliki broj takmičara konkuriše za medalju.

Najavljeno je da se u Pjongčangu, u narednim danima očekuje toplije vreme, bez vetra.

- Biće dobro za skijanje i uživanje ako sunce izađe. Svima odgovara da je toplije, jer smo se ovih dana smrzavali na treninzima. Što se mene tiče, nemam problem i kada je staza zaledjena, ali samo da nema vetra. Sada imam dan odmora do trke u spustu. Mogu da ustanem malo kasnije, u sedam ili pola osam umesto u šest. Posle toga, sve ide svojim ustaljenim tokom - teretana, ishrana, regeneraci­ja, malo odmora, fizioterap­ija...

Marko Stevović će takođe voziti spust na kojem će pokušati da popravi utisak iz alpske kombinacij­e. On je u spustu imao nekoliko grešaka i završio je kao 59. U slalomu je pokušao da nadoknadi zaostatak, ali je “zajahao” kapiju.

- Znam gde sam pogrešio u spustu. Previše sam bio uspravan u srednjem delu staze i zato sam izgubio na brzini. A, onda je teško da se vratite, pogotovo što je staza bila kraća od klasičnog spusta. Bilo je dobro, sve u svemu, jer je svaka trka veliko iskustvo za mene. Uvek se može više, ali trebalo bi biti i realan - poručio je Stevović. ■

 ??  ?? na cilju u
na cilju u

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia