Blic

Sale pored Mačvana otpisao još četvoricu

Posle povrede kapitena, višak na Đorđevićev­om spisku Vladimir Lučić (povreda), Nikola Rebić, Boriša Simanić i Stefan Lazarević.

-

Selektor košarkaške reprezenta­cije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je na 16 imena spisak igrača za dve februarske utakmice „drugog prozora“kvalifikac­ija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Na spisku za mečeve sa Nemačkom i Austrijom su: Stefan Jović (Bajern), Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul BBSK), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), Đorđe Gagić (Partizan), Ognjen Jaramaz (Mega Bemaks).

U odnosu na preliminar­ni spisak kandidata, otpali su, pored povređenog kapitena Milana Mačvana, umesto kog je pozvan Stevan Jelovac, i Vladimir Lučić, Nikola Rebić, Boriša Simanić, te Stefan Lazarević.

Đorđević će u ponedeljak u beogradsko­m hotelu „Kraun Plaza“okupiti igrače i stručni štab. Nacionalni tim će trenirati u srpskoj prestonici do 22. februara kada je planiran put u Frankfurt, gde će dan kasnije igrati protiv Nemaca. Let za Beč je zakazan za

24. februar, gde će

25. februara naša reprezenta­cija odmeriti snage sa Austrijanc­ima. Povratak u Beograd je planiran za 26. februar.

Podsetimo, na tabeli grupe G vode Nemačka i Srbija sa po 2-0, a slede Gruzija i Austrija koje su po dvaput poražene.

Tri najbolje ekipe iz svake preliminar­ne grupe proći će u drugu fazu kvalifikac­ija za Mundobaske­t, kada će biti formirane četiri grupe od po šest timova. Iz tih novoformir­anih grupa, u koje će biti preneti bodovi iz uvodne faze, po tri najbolja tima steći će pravo da nastupe na Svetskom prvenstvu čiji je domaćin 2019. godine Kina, od 31. avgusta do 15. septembra. ■

Srbija 23. februara gostuje u Frankfurtu,a 25. u Beču

 ??  ?? slede gostovanja nemaČkoj i austriji: saša ĐorĐeviĆ
slede gostovanja nemaČkoj i austriji: saša ĐorĐeviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia