Blic

VOZAČ POKUŠAO DA IZBEGNE DIREKTNI SUDAR

-

Vozač drugog automobila Blagoje S. vozio je iz pravca Grdelice kada je na njega iz pravca Leskovca istom trakom vozio Mitić. - Ja sam ga video i bio sam dovoljno priseban da najpre usporim i pokušam da skrenem. Njega je jurila policija. Nažalost, svom silinom se zabio u moj auto - kaže Blagoje. shvatili njegove reči, ali nekako verujući da ipak neće da ostvari takav naum jer je mnogo voleo svoje dete.

Miroslav je povremeno dolazio na jedan lokalni otpad gde je prodavao staro gvožđe. Na ulici su ga komšije slabo viđale jer se praktično skrivao od kada su se doselili. Posle publikovan­ja afere krađe skoro tri kilometra ograde sa autoputa u izgradnji i najava da bi počinilac mogao da dobije od dve do 12 godina zatvora, komšije ga više nisu viđale u kraju. Dolazili su samo inspektori policije koji su se raspitival­i o njemu jer se sumnjalo da je on počinio tu krađu. To ga je, po mišljenju komšija, i navelo da preduzme monstruoza­n plan u nameri da ubije i sebe i dete.

- Njegov automobil je bio sakriven kod jedne zgrade u naselju, ali ga je igrom slučaja podigao „pauk“, tako da je ostao bez kola. Onda je pokušao da pozajmi automobil od jedne poznanice koja ga je odbila pa je zato verovatno ukrao njen sivi „golf 2“. Kada je uzeo sina, kolima su svratili do jedne druge žene, kojoj je Miroslav rekao: „Evo, poslednji put nas vidiš“, nagoveštav­ajući šta će da uradi - priča nam Filip.

Kako je „Blic“pisao, iste večeri Mitić se, bežeći od policije, ukradenim „golfom“oko 22 sata namerno zakucao u automobil koji je nailazio iz suprotnog smera na putu od Niša ka Leskovcu. Od zadobijeni­h povreda preminuo je u leskovačko­j bolnici dva sata kasnije. ■

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia