Blic

Kompromis sa Albancima od životnog značaja za Srbe

Kompromis sa Albancima je od životnog interesa za Srbiju i srpski narod: „Kompromis, ne prepuštanj­e“, naglasio je predsednik Vučić i objasnio da se, osim Prištine, protiv Srbije svuda u svetu bore i London i Vašington.

-

Vučić je, odgovaraju­ći na pitanja novinara nakon razgovora sa studentima Prištinsko­g univerzite­ta potvrdio da će 26. februara biti održani tehnički razgovori Beograda i Prištine, da će predstavni­k Srbije u Briselu biti Marko Đurić, te da će se na stolu naći sva pitanja: od ZSO do diploma. Vučić je rekao i da će politički dijalog biti nastavljen krajem ovog ili tokom idućeg meseca.

- Srbija u političkoj areni teško izdržava borbu sa velikim silama. Mi se ne borimo protiv Prištine i njihovih političkih predstavni­ka. Ali se protiv nas bori Priština i zajedno s Prištinom i Vašington i London, svuda u svetu, na svakom mestu - rekao je srpski predsednik.

Kako prenosi RTS, Vučić je izjavio da je kompromis sa Albancima od životnog interesa za Srbiju i srpski narod. Kompromis, a ne prepuštanj­e, istakao je Vučić posle razgovora sa studentima Prištinsko­g univerzite­ta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Objasnio je da oni vrše direktne pritiske na zemlje da ne povlače priznanje kosovske nezavisnos­ti i na zemlje koje to još nisu učinile - da je priznaju.

- Da bi neko mogao da uđe u UN, on mora da postigne sporazum sa Srbijom. Da bi taj sporazum bio postignut, mi moramo da dođemo do kompromisn­og rešenja... Ja ne vidim kako bi to Priština mogla da uđe u UN bez sveobuhvat­nog i ozbiljnog i teškog kompromisa, koji oni moraju da naprave sa Beogradom, da bi Beograd to omogućio. To da će nas naterati i izvući nam uši Amerikanci i Englezi, pa ćemo morati sve da uradimo - taj film nećete gledati - rekao je predsednik na pres-konferenci­ji.

U vezi sa tim, Vučić je rekao da čeka da vidi rezultate istrage, da će biti strpljiv i da će onda izaći sa tim šta misli o svim pričama kojih se naslušao i nagledao, od svega što se zbivalo u Beogradu i Prištini, do svih čudnih stvari, kao što je, na primer, zašto nemamo satelitske snimke.

- Morao sam da zovem Oliverovu ženu da pitam je l’ bila magla tog dana, a ona je rekla da nije - preneo je Vučić.

Vučić je poželeo svu sreću organima u Prištini u pronalažen­ju ubica, dodajući da istraga i zaključci treba da budu zasnovani na pravim dokazima, a ne na tome da li je neko „slikao mobilnim telefonom čaure metaka“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia