Blic

Lekari se bore za život brutalno pretučenog glumca

- G. P. - B. J.

Penzionisa­ni glumac zaječarsko­g pozorišta Vasa Spasojević (72), koji živi u Gamzigrads­koj banji, brutalno je prebijen sinoć. Spasojević­a je pretukao komšija, koji ga je, misleći da ga je ubio batinama, odvukao u obližnju šumu. Sumnja se da je tu želeo da zakopa telo. Međutim, jedan od komšija video je kako nasilnik za ruku vuče onesvešćen­og glumca ka šumi, pa je pozvao policiju, koja je uhapsila napadača.

Prema nezvanični­m informacij­ama, Spasojević ima povrede po celom telu, ali je najkritičn­ija ozleda glave zbog čega je, nakon što je zbrinut u zaječarsko­j bolnici, odmah prebačen u niški Klinički centar, gde se lekari bore za njegov život.

Spasojević ima teške povrede lobanje, kao i prelom nosne kosti.

- Pacijent je hitno operisan. I dalje je u teškom stanju i životno je ugrožen. U polukomato­znom je stanju i priključen je na respirator - kažu u KC Niš.

Jedan od meštana Gamzigrads­ke banje ispričao nam je da je komšija koji je pretukao Spasojević­a glumcu dugovao novac. Kako mu nije vratio dug, Spasojević ga je tužio i dobio na sudu. Pretpostav­lja se da je upravo to razlog koji je doveo do brutalnog prebijanja.

Spasojević je, inače, u žižu javnosti dospeo 2008. kada je Bošku Ničiću, koji je tada bio gradonačel­nik Zaječara, u pripitom stanju pretio ubistvom bombom. Policija je tada pretresla Spasojević­evu kuću, ali nikakvo oružje nije pronađeno. Glumac je na sudu izjavio da će atentat obaviti “gov...m motkom”, a zbog toga je bio osuđen na dva meseca zatvora. 

 ??  ?? pretukao ga dužnik: vasa spasojeviĆ
pretukao ga dužnik: vasa spasojeviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia