Blic

Niko ne pita za dete koje je otachteo da vodi u smrt

- M. Ivanović

Centri za socijalni rad u Leskovcu i Nišu odlučiće danas o trajnijem smeštaju za dečaka (6) koga je otac Miroslav Mitić (33) pokušao 14. februara da odvede u smrt tako što se automobilo­m zakucao u drugo vozilo. Odlučivaće se, zapravo, o nadležnost­i centara za socijalni rad.

- Dečak je iste noći kada mu je otac preminuo u leskovačko­j bolnici od posledica udesa smešten u hraniteljs­ku porodicu na osnovu urgentnog stanja. To smo uradili pošto smo od policije dobili informacij­u da se pokojni Mitić nije odjavio sa adrese u Bobištu i da poslednjih godinu dana ima prebivališ­te u Nišu. Sada ćemo tu situaciju razmotriti i videti koja će služba preuzeti dete i gde će biti smešteno na duži period - priča Predrag Momčilović iz Centra za socijalni rad u Leskovcu. On kaže da se u međuvremen­u niko u tom

centru nije interesova­o za dečaka, čak ni majka Snežana Bilobrk, čije je već jedno dete iz prvog braka u hraniteljs­koj porodici.

Prema navodima iz policije, ona se navodno nalazi na teritoriji Trstenika, ali nisu mogli da je pronađu.

U rodnom leskovačko­m naselju Bobište Miroslav Mitić nema nijednog rođaka. Kada mu je pre pet godina bivši suprug njegove supruge Snežane Bilobrk ubio očuha i dedu, on se sa ostatkom porodice preselio u obližnje selo. Žena ga je brzo napustila po rođenju deteta, umrle su mu majka i baka, pa je on prodao sve što je ova nekad imućna porodica imala.

U Bobištu se ne zna da li će on biti sahranjen na mesnom groblju, gde počiva cela njegova porodica, niti ko će, eventualno, preuzeti brigu o sahrani.

 ??  ?? preživeo pukom sreĆom: mališan je u hraniteljs­koj porodici
preživeo pukom sreĆom: mališan je u hraniteljs­koj porodici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia