Blic

Sticanje iskustva za Vukićevića i Stevovića

U sredu na stazi dva Marka u slalomu, ali i Nevena Ignjatović u spustu za kraj Zimskim olimpijski­h igara.

- ALEKSANDAR ALEKSANDAR

U finalu nemačkog Kupa, košarkaši Bajerna pobedili su juče Albu 80:75, čime je Aleksandar Đorđević drugi put u trenerskoj karijeri osvojio trofej (prvi put Kup sa Panatinaik­osom). U pobedničko­m timu naš Vladimir Lučić postigao je 12 poena, uz četiri skoka, dok je Stefan Jović imao dva poena, dva skoka i pet asistencij­a. Na drugoj strani, Stefan Peno je za ekipu iz Berlina ubacio osam poena, uz tri skoka i jednu asistencij­u. Pijevac Dimitrijev­ić

Sticanje iskustva na velikim takmičenji­ma je bio prioritet za srpske sportiste u Pjongčangu. Zato bi upravo tako i trebalo da gledamo na rezultate u veleslalom­u za skijaše. Marko Vukićević i Marko Stevović su se borili koliko su mogli i na kraju su osvojili 41. i 45. mesto u konkurenci­ji 110 takmičara, koliko ih je startovalo.

Vukićević je posle prve trke bio 46. (1.14,64); a završio je sa rezultatom 2.31,35; dok je Stevović napredovao sa 57. do 45. pozicije sa vremenom 2.33,21. Zlato je osvojio Austrijana­c Marsel Hiršer u vremenu 2:18,04 minuta. Hiršeru je ovo drugo najsjajnij­e odličje posle trijumfa u alpskoj kombinacij­i.

- Imali smo teške uslove, pogotovo u prvoj trci u kojoj sam startovao kao 71. Staza je bila potpuno uništena i dobro je da sam završio trku. Veleslalom nije moja glavna disciplina, ali sam uživao. U drugoj trci sam možda mogao i više, međutim, već dugo smo ovde i ovo nam je četvrto takmičenje u nogama. Osetilo se da nemam svežine, ali mogu da budem zadovoljan - rekao je Vukićević za “Blic”.

Mladi Stevović je u drugoj trci vozio sa više rizika i popravio je rezultat za sekundu i po.

- Stvarno sam uživao jer je veleslalom nekada bila moja najbolja disciplina. Međutim, nisam je dugo vozio i sada sam se prisetio lepih dana. Slažem se sa Markom da je staza bila loša na početku. Bio sam 77. na startu i samo sam nailazio na neravnine i rupe. Zato sam i malo usporio, da ne bih ispao, jer sam želeo da ponovo izađem na stazu. U drugoj trci sam pustio skije i postigao vrlo dobro vreme. Napredovao sam za 12 pozicija i sada konačno mogu malo da predahnem. Imamo tri dana odmora pre slaloma i verovatno ću otići do Seula da se opustim sa mojim najverniji­m navijačima bratom Ivanom i devojkom Jelenom - kaže 22-godišnji Stevović.

Srebro u veleslalom­u je pripalo Norvežanin­u Henriku Kristofers­enu koji je posle prve trke imao deseto vreme, dok se na pobedničko postolje popeo i Francuz Aleksis Pinturo.

Za dva Marka ostala je još jedna prilika u Pjongčangu, i to slalom, koji se vozi u noći između srede i četvrtka, od 2.15 (druga trka od 5.45) po našem vremenu. Ponedeljak i utorak na Igrama će proći bez naših takmičara, a naredno uzbuđenje je u sredu (3 sata) kada Nevena Ignjatović vozi spust. 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia