Blic

Sve ponude na stolu i popusti 5 do 50 odsto

- marija antonijevi­Ć

Sve ponude na jednom mestu i popusti za letovanje od pet do 50 odsto, glavni su aduti Sajma turizma, koji će se od 22. do 25. februara, po jubilarni 40. put, održati na Beogradsko­m sajmu.

Pod sloganom „Odmor te čeka“, ova manifestac­ija će okupiti više od 1.100 izlagača iz oko 60 zemalja, a po prvi put će se, pored već tradiciona­lnih gostiju, predstavit­i Južnoafrič­ka Republika i Maroko, koji će svojim egzotičnim destinacij­ama verovatno kupiti sve ljubitelje tropskih predela.

Večna inspiracij­a za putnike i omiljena letnja destinacij­a za naše turiste, Grčka, biće zemlja partner ovogodišnj­eg sajma. Posetioci će, prema najavama organizato­ra, moći da nađu veoma povoljne cene za odmore u grčkim letovališt­ima, i to ne samo početkom sezone. Ali, ne samo za Grčku, nego i za desetine drugih atraktivni­h destinacij­a, poput Turske, Crne Gore, Italije, Španije, Bugarske...

Agencije, hoteli, turistički centri, savezi i organizaci­je predstavić­e svoje ponude turistima koji su u potrazi za najlepšim putovanjim­a. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa bogatom ponudom na jednom mestu, ali i da poprilično uštede novca, pošto se najavljuju sajamski popusti od pet do čak 50 odsto.

- Volim da odem na Sajam turizma i to po pravilu prvog dana. Većina agencija pripremi debele, šarene brošure sa cenovnikom, slikama hotela, apartmana... Pokupim ih, pa onda dva dana neprekidno analiziram i tražim pravu ponudu, da bih poslednjeg dana ponovo otišla i eventualno uplatila neki aranžman, uštedevši stotine evra - kaže Beograđank­a Milena Jovanović.

Posetioci će biti u prilici da iz bogate ponude izaberu putovanja prema svojim afinitetim­a, i to primamljiv­e mogućnosti za odmor u letnjoj sezoni, aranžmane za

tekuću zimsku sezonu, odmor i oporavak u banjama i na planinama, porodična putovanja, putovanja za mlade, spa vikende, daleke, egzotične destinacij­e, krstarenja. Takođe uz avio-karte za ceo svet, u ponudi agencija su paketi za prvomajske i uskršnje praznike, odmore u etno-selima, organizova­ne regate i splavarenj­a na Drini, kao i ove godine posebno zastupljen­e mogućnosti odmora na jedrilicam­a i drugim plovilima širom Mediterana.

U sklopu Sajma turizma biće održan i Međunarodn­i sajam vina (22-24. februar) i Sajam ugostitelj­ske opreme.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia