Blic

ODMOR ZA MANJE OD 100 EVRA

Nekoliko stvari koje morate da znate pre planiranja letovanja

- M. Ro.

Aranžman za letovanje možete platiti i nekoliko stotina evra jeftinije ukoliko se odlučite za ranu rezervacij­u!

Tako cene deset noćenja u Grčkoj sa autobuskim prevozom u ”first minute” ponudama u špicu sezone počinju od 89, a u maju ih je moguće naći već za 39 evra.

- Aranžman za Grčku uvek uplaćujemo u januaru ili februaru. Prvo što možemo da dobijemo popust i do 30 odsto u nekim hotelima za rane uplate, a drugo jer možemo da biramo termin koji nama odgovara - priča svoja iskustva Vladimir Todosijevi­ć.

Cene u maju koje nude i posrednici i hotelijeri razlikuju se od julskih i po nekoliko stotina evra.

Paralija u jednoj od turistički­h agencija, u trokrevetn­om studiju za deset dana krajem maja košta 59 evra, a cena raste do jula, gde je za sve to isto potrebno 159 evra. Grčka, međutim, ove godine u prvom krugu, kako kažu u agencijama, gubi trku sa Turskom.

- Popunjenos­t hotela je velika, te popusti za rane uplate od strane hotelijera i nisu velikodušn­i kao prošle godine, pa preporučuj­emo svim putnicima da svoja letovanja uplate što pre kako bi iskoristil­i te popuste koji dosežu i do 39 odsto - napominju iz agencije “Big blu”.

I Egipat je popularan pre jeka sezone, krajem proleća, jer se u ponudi Hurgada može naći “ol inkluziv” za 400 evra.

Međutim, 11 dana na Siciliji košta 549 evra od 24. juna sa punim pansionom, privatnom hotelskom plažom, ležaljkama i suncobrani­ma uključenim u cenu, a za dvoje dece smeštaj je gratis. Cene za udaljeniju špansku Majorku startuju od 629 evra. Za one koji su sebi obezbedili sopstveni prevoz, internet stranice za rezervacij­u hotela nude najbolje opcije. Na jednoj od njih možete rezervisat­i od 4. juna deset noći u Ljoret de Maru u Španiji za 26.000 dinara.

 ??  ?? moguĆe je naĆi i besplatne aranžmane za decu do sedam, a negde Čak i za dvoje tinejdžera do godina.
moguĆe je naĆi i besplatne aranžmane za decu do sedam, a negde Čak i za dvoje tinejdžera do godina.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia