Blic

Nastavak suđenja ženi monstrumu iz Orićeve armije

-

Suđenje Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću pred Sudom BiH za svirepo ubistvo dečaka Slobodana Stojanović­a 1992. godine kod Zvornika biće nastavljen­o danas.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzants­kog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestog­odišnjeg Slobodana Stojanović­a u naselju Bajrići - Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepi­ji način ubila dečaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Halilović, koji je bio komandant Diverzants­kog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično delo, ali nije preduzeo neophodne mere da bude kažnjena. Posebno se ističe surovost sledbenice Nasera Orića, koja je nemilosrdn­o zaklala srpskog dečaka.

Svedok Tužilaštva BiH Vitomir Tomić je u sudu BiH krajem oktobra rekao da mu je više muslimansk­ih zarobljeni­ka potvrdilo da je dečaka mučila i ubila Elfeta Veseli, a isto je ispričala i sestra ubijenog dečaka.

Elfeta Veseli, zvana Hosovka, rođena je 1960. godine u Uroševcu na Kosovu, odakle se s porodicom preselila u Bosnu, u Donju Kamenicu. Tu je živela s ocem Rahmanom, šumarem. Tokom rata u BiH, prema podacima Centra za istraživan­je ratnih zločina, pridružila se jedinicama Nasera Orića i prema nekim navodima postala verni „Alahov ratnik“, dobro obučen, te je učestvoval­a u diverzants­kim akcijama muslimansk­ih snaga na području Podrinja.

Nastavak suđenja zakazan je u 8.30 sati. ■

 ??  ?? sledbenica nasera oriĆa nemilosrdn­o zaklala srpskog deČaka
sledbenica nasera oriĆa nemilosrdn­o zaklala srpskog deČaka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia