Blic

Čuvajte se Partizana, sad napadamo i titulu

Imale smo psihološki pritisak jer smo izgubile poslednja četiri meča od Crvene zvezde, rekla je mlada košarkašic­a nakon trijumfa u Banji Koviljači.

- J. Medić

I dok su svi očekivali het-trik Crvene zvezde, košarkašic­e Partizana su u meču sezone slavile sa 68:61 za trofej namenjen pobedniku nacionalno­g kupa. Pet godina su crno-bele sanjale o peharu koji je u dvorani “Vera Blagojević” u Banji Koviljači visoko podigla kapiten Olga Stepanović.

Izabranice trenera Blagoja Ivića su nošene podrškom sa tribina pobedile večitog rivala i tako su se na najbolji način revanširal­e za prethodna četiri poraza.

- Postojao je ogroman psihološki pritisak pred početak finala jer su nam u glavi stalno bili porazi od Zvezde. Tu ne računam samo četiri poraza u ovoj sezoni, već i neuspehe tokom prethodnih godina. Ali zaista sam ponosna na saigračice jer smo dobro iznele utakmicu, ispoštoval­e svaki odgovor i uradile sve što je trener tražio od nas. To je, na kraju, donelo rezultat kojem smo se i nadale pre finalnog turnira u Banji Koviljači. Zvezda je bila favorit, ali

Kup je ponovo pokazao da favoriti, u stvari, ne postoje

- rekla je za “Blic” Olga Stepanović, kapiten crno-belih dama.

Iako je psihološki pritisak postojao, mlada Šapčanka priznaje da je bilo pravo uživanje igrati u Banji Koviljači za prvi pehar u sezoni.

- Uživala sam u ovom duelu. Svaki minut je bio poseban, specifičan. Igrale smo pred punim tribinama, što ne pamtimo kada se poslednji put dogodilo. Hvala navijačima koji su došli da nas podrže, napravili su divnu atmosferu koju ćemo pamtiti.

Prva među jednakima u četi Blagoje Ivića nije mogla da sakrije emocije. - Veoma sam ponosna, divan je osećaj podići pehar. Ponosna sam na celu ekipu, na sve igračice, od prve do poslednje. Ovo je veliki uspeh za nas.

Partizan sada čeka borba u plejofu nacionalno­g prvenstva. Među devojkama tinja nada da bi još jedan pehar mogao da završi u njihovoj vitrini.

- Čeka nas polufinale protiv Kraljeva. Imamo prednost domaćeg terena, maksimalno smo fokusirane na završnicu. Cilj nam je da osvojimo ligu. Partizan uvek igra da osvaja trofeje - zaključila je Olga Stepanović. 

Cilj nam je da nastavimo na krilima Kupa i da osvojimo ligu, kaže Olga

 ??  ?? olga stepanoviĆ sa trofejom namenjenom pobedniku nacionalno­g kupa
olga stepanoviĆ sa trofejom namenjenom pobedniku nacionalno­g kupa
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia