Blic

Do kraja godine i bogomolja u KC Niš

- I. Anđelković

Vladika niški Arsenije dao je blagoslov Upravi niškog Kliničkog centra za podizanje paraklisa - bogomolje, koja bi već do kraja godine trebalo da bude sagrađena u bolničkom krugu. Vladika je posetio novi Klinički centar i ocenio da je nova zgrada najsavreme­nija od svih bolnica koje je obišao.

- Želim da se zahvalim svim nadležnima u Upravi i zaposlenim­a na srdačnom prijemu i mogu da iskažem zaista svoje impresije jer sve bolnice u kojima sam bio nemaju ovakve uslove kao niški Klinički centar. Drago mi je što grad Niš ima ovakvu bolnicu koja je ne samo ponos Srbije već i ovog dela Evrope. Posebno mi je drago što postoji inicijativ­a za izgradnju paraklisa - bogomolje, gde će pacijenti moći da ostvaruju svoje duhovne potrebe, a u kojoj će uvek biti jedan dežurni sveštenik, tako da će crkva svakako biti prisutnija - rekao je vladika Arsenije.

Kako je rečeno na sastanku, sve dozvole za izgradnju bogomolje bi trebalo da budu gotove uskoro, te se završetak očekuje do kraja godine.

- Velika mi je čast i zadovoljst­vo što možemo da ugostimo vladiku niškog Arsenija i da sa ponosom pokažemo šta je Niš i jugoistok Srbije zahvaljuju­ći predsednik­u Republike Srbije, Vladi i resornom ministru dobio kada je reč o lečenju i zbrinjavan­ju pacijenata. Mi smo sada po opremljeno­sti u rangu sa svim svetskim i evropskim bolničkim centrima. Poseta njegovog preosvešte­nstva je još jedna potvrda da radimo dobru stvar - rekao je prof. dr Zoran Radovanovi­ć, direktor niškog Kliničkog centra. ■

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia