Blic

Mihalj Njilaš saslušan zbog nesreće u kojoj je stradao čovek

- B. V.

Mihalj Njilaš, pokrajinsk­i sekretar za obrazovanj­e, upravu, propise i nacionalne manjine i potpredsed­nik pokrajinsk­e vlade, dao je svoju odbranu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici povodom saobraćajn­e nesreće u kojoj je automobilo­m usmrtio Mirka Cvijina (70) iz sela Bikovo.

U OJT potvrđuju da je Njilaš saslušan, ali u ovom trenutku ne mogu da saopšte njegovu odbranu.

- Održano je njegovo saslušanje i predmet je dat na saobraćajn­o-tehničko veštačenje. Rezultati tog veštačenja nisu još stigli, ali je rečeno da će to biti vrlo brzo - kažu za „Blic“u OJT.

Kako je „Blic“pisao, saobraćajn­a nesreća se dogodila 28. decembra 2017. Krivična prijava, koja pokrajinsk­og funkcioner­a tereti za teško delo protiv bezbednost­i javnog saobraćaja, u OJT je zaprimljen­a 24. januara, a mihalj njilaš udario Čoveka saslušanje je održano sledećeg meseca.

Mihalj Njilaš je službenim vozilom „škoda superb“u 19.20 sati iz pravca Subotice na ulasku u selo usmrtio penzionera na licu mesta. „Blicu“je potvrđeno da nije imao alkohol u krvi.

Nastradali čovek živeo je nekoliko stotina metara od mesta nesreće.

- Znao je nesmotreno da pešači pored puta. Džaba smo mirko cvijin stradao dok je pešaČio putem

mu govorili da pripazi. Ranije ga je već udarilo jedno vozilo - izjavila je njegova supruga Marija Cvijin nakon nesreće.

Njilaš je i član Saveza vojvođansk­ih Mađara, stranke koja je saopštila da kobne večeri nije pio alkohol.

- Očekujemo rasvetljen­je okolnosti nesreće i ne želimo da komentariš­emo razna nagađanja - kažu u SVM. 

 ??  ?? službenom „škodom“
službenom „škodom“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia