Blic

Ubo je mog oca 14 puta i prerezao mu grkljan

„Bio sam u kući i čuo sam da viču i kada sam izašao, zatekao sam oca u lokvi krvi sa prerezanim grkljanom”, kaže za „Blic” Goran Mitić, sin Milovana za čije ubistvo je osumnjičen njihov komšija.

- Vuk z. cvijiĆ, veselin pešiĆ

Brutalni zločin odigrao se 18. marta u selu Donje Trebešinje kod Vranja, kada je navodno, posle kraće svađe, osumnjičen­i Nenad Cikotić (43) nasmrt izbo Milovana Mitića (64). Kako kažu u vranjskom Višem tužilaštvu, zločin se dogodio oko 15.30 sati, i to nasred ulice. Osumnjičen­i je pobegao nakon zločina i policija traga za njim.

Sin ubijenog čoveka i dalje u šoku priča da njegov otac s osumnjičen­im nikada nije bio u zavadi, a kako dodaje, retko su ga i viđali u kraju.

- Čuo sam priču da je on optužio mog oca da mu je otrovao psa. Koliko znam, nikad ranije oni nisu bili u zavadi. Ubo je mog oca 14 puta i prerezao mu grkljan. Ne znam da li ga je prvo ubo u leđa pa ga onda izbo po grudima. Ubica nije ranije pravio probleme u selu. Nije nikog napadao. Nisam ga ni viđao jer sam radio po ceo dan. Znam da je njegova majka ispričala inspektori­ma da joj je rekao: “Zaklaću nekog”. Ne znam šta se desilo - priča za “Blic” sin žrtve vidljivo uznemiren.

Telo ubijenog Milovana Mitića, kako kažu u Višem tužilaštvu u Vranju, poslato je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Nišu.

Ubijeni Mitić je radio kod komšije na betoniranj­u ploče na kući i kada je završio, otišao je do svog doma. Tamo ga je međutim sačekao osumnjičen­i Cikotić.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić saopštila je da se ubistvo dogodilo u 15.30 časova i da je osumnjičen­i

za zločin u bekstvu.

- Osumnjičen­i je nakon kraće rasprave najpre M. M. nožem zadao više ubodnih rana. Potom je žrtvi prerezao vrat. Obdukciju tela ubijenog treba da obave veštaci niškog Zavoda za sudsku medicinu. Osumnjičen­i se još uvek nalazi u bekstvu. Policija za njim traga - saopštila je 19. marta Leposava Jovčić.

Kako pričaju komšije, Milovan i Nenad posvađali su se zbog otrovanog psa.

Navodno je Nenad Cikotić nožem napao i krvnički ubio Milovana

Mitića zbog toga što mu je otrovao i dirao pse. Ubica je godinama čuvao veliki broj pasa i mačaka. Meštani tvrde da se Nenad Cikotić nasilnički ponašao prema majci i rođenom bratu s kojima je živeo. U selu sumnjaju da je ubica koristio drogu i bavio se preprodajo­m narkotika.

Osumnjičen­i Cikotić bio je zvanično prijavljen da živi u Vranju, a boravio je u Donjoj Trebešinji. Policija pretresa sve lokacije i kontaktira sa svim osobama koje je osumnjičen­i poznavao.

 ??  ?? zloČin potresao meštane mirnog sela nadomak vranja
zloČin potresao meštane mirnog sela nadomak vranja
 ??  ?? iskrvario nasmrt: milovan mitiĆ
iskrvario nasmrt: milovan mitiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia