Blic

Voleo bih da i mladima kao

Evrogolom mladi as ugasio je krizu igre u koju je zapao njegov tim. Crveno-beli su, posle pogotka Bena, na kraju slavili sa 2:0 na gostovanju Mačvi i u pauzu u šampionatu ušli spokojni.

- Veljko ivanoviĆ

Više nije upitno da li će Luka Adžić da iskoristi šansu koju dobije od trenera Vladana Milojevića. Samo je pod znakom pitanja koliko će da uradi - gol, asistencij­a ili i jedno i drugo.

- Bio je to izuzetno važan trijumf, u pravom trenutku, kojem sam i ja doprineo. Pa kako da ne budem zadovoljan. Osećam se odlično, radim baš dobro, uvideo sam da je većina ljudi shvatila da opravdavam skoro svaku priliku koju dobijem, pa se s pravom nadam i većoj minutaži. Ali najvažnije je ipak da Zvezda pobeđuje - kaže Adžić za “Blic”.

Od momenta nameštanja lopte do samog izvođenja, slobodan udarac Adžić je izveo u stilu Kristijana Ronalda.

- Uh, pa ne znam baš... (smeh). Drago mi je što ste vi tako zapazili, ali, budimo realni, daleko sam od Ronalda. Uostalom, ne kopiram nikoga, ne samo kod prekida, već uopšte u igri. Gradim svoj stil, svoje ime i svoju karijeru. Želim da se u budućnosti priča o nekom klincu “ima poteze kao Adžić”.

Posle nešto slabijih partija protiv Voždovca, Vojvodine i Napretka, eliminacij­e od Mačve u četvrtfina­lu Kupa, Šapčani su platili ceh u Superligi i usmerili crveno-bele ka izlasku iz krize.

- Uopšte nisam sumnjao da ćemo da slavimo. Trebalo bi verovati u ovu ekipu. Iako je teren Mačve bio u lošem stanju, pobedili smo, a što je najvažnije, prikazali i napredak u igri. Ova pauza zbog obaveza reprezenta­cije prijaće nam i te kako i siguran sam da ćemo već na gostovanju Mladosti da budemo još bolji. Meč u Lučanima, naravno, idemo da dobijemo.

Izgleda da su protivnici našli formulu, i to onu podmuklu, kako da igraju protiv Crvene zvezde. Batine koje dobijaju izabranici Vladana Milojevića su očigledne, posle gotovo svake utakmice crveno-beli izgledaju kao da su prošli igmanski marš.

- Ispada da je tako. Pretvorili smo se u bolnicu. Ali mi ne dajemo preveliki značaj tome. Onaj ko igra za Crvenu zvezdu mora da bude spreman i na preoštru igru rivala. Istrpećemo mi sve.

I zaista, broj onih koji su ispali iz ekipe zbog povreda povećava se, u Šapcu je stradao i Nenad Krstičić, koji je doživeo ozbiljnu povredu stopala.

- Neverovatn­o, ali istinito. Protiv takvih stvari se

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia