Blic

Iz autobusa po pehar

Na polufinaln­u utakmicu sa Metalcem stigli smo direktno iz Niša, kaže pivotmen Vladimir Jevtić posle pobede nad Vojvodinom (21:19).

-

železniČar je u finalu kupa u novom sadu pobedio favorizova­nu vojvodinu sa :

Rukometaši niškog Železničar­a osvojili su trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije sedmi put u svojoj istoriji. U finalu u Novom Sadu su pobedili Vojvodinu sa 21:19 i potpuno zasluženo stigli do pehara, pa je i oduševljen­je postignuti­m bilo sasvim očekivano.

- Javnost je videla kvalitetnu utakmicu. Zadovoljan sam kako je moja ekipa odigrala, ispoštoval­i su sve uz sitne greške. Vojvodina je skup izvanredni­h pojedinaca i siguran sam da će biti pravi kada na program bude došao plej-of - rekao je trener Nišlija Josif Petković.

U finalu je posebno briljirao golman Nišlija Dejan Zlatanović, koji je zabeležio 12 odbrana. On je bio junak ove utakmice, a proglašen je i za najboljeg golmana turnira.

- Svojim golmanima sam posle polufinala rekao da treba da se stide, ali sam u finalu dobio čuvara mreže koji je pandan Verkiću iz Vojvodine. Osvojili smo Kup, ali nas zanima nešto više od Kupa - dodao je Petković.

Pivotmen Nišlija Vladimir Jevtić je čestitao svojoj ekipi na pravoj muškoj borbi, a potom dodao:

- Bogu hvala, pobedili smo i osvojili smo prvi trofej u sezoni. Nama je cilj u plej-ofu da budemo među dve ekipe. Zasluženo smo slavili.

Jevtić se osvrnuo i na događaje u protekla dva dana.

- Bilo je stvarno preteško. Mi smo na polufinaln­u utakmicu protiv Metalca došli praktično iz autobusa. Proveli smo četiri sata u busu, odigrali utakmicu, a u hotel stigli tek u jedan sat posle ponoći. Nismo stigli ni da večeramo ni da se pošteno odmorimo - poručio je Jevtić.

Čudesima rukometaša Železničar­a nema kraja. Klub koji do pre nešto više od sedam meseci gotovo da nije ni postojao, sada vlada Srbijom. Nakon osvajanja prvog mesta u Superligi, Nišlije su zaslužile sedmi trofej nacionalno­g kupa u istoriji i ovu 2018. godinu upisale zlatnim slovima, uz 1977, 1982, 1985, 1997, 1999. i 2014. A špic sezone, plej-of, tek sledi... 

 ??  ??
 ??  ?? slavlje rukometaša iz niša posle sedmog trofeja nacionalno­g kupa u istoriji kluba
slavlje rukometaša iz niša posle sedmog trofeja nacionalno­g kupa u istoriji kluba
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia