Blic

U Atini juriš na Top 8 i zalet za Bar

Crveno-beli kažu da se neće predati grčkom klubu, ali ne kriju da već sada razmišljaj­u o revanšu sa Mornarom i o plasmanu u finale ABA lige.

- aleksandar pijevac

Dve ubedljive pobede, protiv Valensije (106:90) i Mornara (91:63), podigli su samopouzda­nje košarkaša Crvene zvezde koje večeras (20.15) očekuje novo iskušenje u Evroligi. Srpski šampion gostuje Panatinaik­osu, a samo dva dana kasnije na svom terenu dočekuje Fenerbahče.

Jasno je da gust raspored ne ide naruku crveno-belima, koji su okrenuti završnici ABA lige i revanšu sa Baranima (nedelja, 20 sati). Toga je svestan i trener Dušan Alimpijevi­ć, koji mora ravnomerno da rasporedi minutažu kako bi igrači sveži dočekali meč sa Mornarom.

- Potpuno smo rasterećen­i u Atini. Sve što želim jeste da odigramo dobru utakmicu, ako može na nivou prethodne dve. Panatinaik­os je bio u maloj krizi, ali je u prethodnom kolu slavio u Malagi i vidimo da se polako vraća. Takođe, Grci imaju jak domaći teren i veliku podršku sa tribina. Ne bi trebalo da zaboravimo ni da se PAO bori za visok plasman, odnosno prolaz u Top 8. S druge strane, mi u ovom trenutku moramo uporedo da vodimo računa o mnogo važnih stvari, što nikako ne znači da u utakmicu sa Panatinaik­osom ulazimo bez ambicije da je odigramo dobro i sa željom da napravimo dobar rezultat. Nažalost, pored Nemanje Dangubića, za meč u Atini ne možemo da računamo ni na iskusnog Peru Antića - rekao je trener Alimpijevi­ć. Crvena zvezda i dalje u teoriji ima šansu da se plasira među osam najboljih timova u Evroligi. Naravno, neophodne su sve četiri pobede do kraja sezone, kao i serija neuspeha Baskonije i Makabija koji imaju skor 13-13.

- Sve dok postoji i najmanja šansa da uđemo u Top 8, mi ćemo se boriti. Drugačije i ne znamo u Zvezdi. Nažalost, nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo za Panatinaik­os jer smo odmah posle pobede nad Mornarom morali da uđemo u avion. Posle Atine, već u četvrtak igramo sa evropskim prvakom, a zatim putujemo u Crnu Goru. Sve nam se skupilo, međutim sada ne možemo nazad. Ako skoncentri­sani uđemo u meč u Atini i dobro ga otvorimo, onda je sve moguće poručio je Nemanja Bjelica.

Zeleni iz Atine su u 14. kolu slavili u Beogradu sa 69:63 u meču koji je obeležio bivši košarkaš Partizana Džejms Gist. Panatinaik­os je bio vezao tri poraza u Evroligi (Himki, Olimpijako­s i Real), da bi seriju neuspeha prekinuo solidnom igrom i pobedom protiv Unikahe (90:79). Igra ekipe Ćavija Paskvala se i dalje bazira na Niku Kalatesu, koji je prvi strelac (14) i asistent (8,3) Panatinaik­osa. Gist je standardno dobar, dok sve bolje igra američki bek Majk Džejms, koji se posle kratkih epizoda u NBA ligi prošlog meseca vratio u Panatinaik­os. ■

 ??  ?? evroliga pa aba liga: milko bjelica, košarkaš zvezde
evroliga pa aba liga: milko bjelica, košarkaš zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia