Blic

Molim se da sestra preživi, duša me boli zbog Marka

Čačanka Zorana Stojić (22), teško povređena u saobraćajn­oj nezgodi koja se u petak dogodila u Crnoj Gori, operisana je u Kliničkom centru u Podgorici i njeno stanje zasad je stabilno.

- Beba Bojović

Kako za „Blic“kaže njen brat Milan Stojić, Zorana sada pomera ruke i otvara oči, što je najvažnije jer tek predstoji analiza povrede kičme.

- Roditelji su u Podgorici, kažu da je operacija trajala duže od sat vremena i da je dobro prošla. Čekaju da se malo odmori pa da utvrde šta je sa kičmom, koliko je povređena i da li mora da se radi operacija. Nadam se da će biti dobro jer su mi roditelji rekli da pomera ruke i prste, otvara oči. Verujem u snagu moje sestre, izboriće se - priča Milan.

Dok brine za sestru, dušu mu para i bol za nesuđenim zetom jer, kaže, mnogo je voleo Marka i ne može da se pomiri s činjenicom da ga više nema.

- Dugo su bili zajedno i ja sam Marka baš zavoleo. Toliko vedar momak, pun života, uvek pozitivan. Jednostavn­o ne mogu da verujem. Momak koji je vozio auto mu je najbolji drug, obojica su profesiona­lni vozači, prešli su kilometre i kilometre... Ali, eto šta se desilo, stvarno je velika tuga - priča Milan, i dalje u šoku.

Kako objašnjava, četvoro prijatelja, stradali Marko Janković, njegova devojka Zorana, Marko Petrović (25) i Ivana Vitorović (22), krenulo je u Crnu Goru u sredu, pri odlasku su svraćali u manastir Ostrog pa produžili dalje do Budve. Nesreća se dogodila u petak dok su se vraćali u Čačak.

- Mnogo su se voleli, često su putovali, družili se... Koristili su slobodno vreme da budu zajedno jer i sami znate kako je danas, dosta se radi i ljudi imaju malo vremena za sebe. Trudili su se da svaki momenat van posla provedu zajedno. Mnogo mi je teško, ne znam više šta bih rekao. Molim se da sestra bude dobro, a duša me boli zbog Marka, kakav je to momak bio, svi smo ga voleli - nesrećan je Milan.

Sahrana Marka Jovanića je danas u 13 sati u rodnom Čačku. Njegova rodbina i prijatelji u suzama, skrhani bolom, ispratiće Marka na večni počinak.

- Znamo da će ga anđeli čuvati jer je on bio predivan mladić. Povučen, nasmejan, dobra duša. Ne možemo

da se pomirimo sa činjenicom da ga nema. Ne verujemo da se to dogodilo... Mnogo je bolno i ne može se opisati rečima - potreseni su Markovi prijatelji.

Još dvoje putnika u „renou“čačanskih registraci­ja, Marko Petrović (25) i Ivana Vitorović (22), povređeno je u saobraćajn­oj nesreći, ali oni nisu životno ugroženi.

 ??  ?? brat povreĐene zorane priČa da su mu sestru operisali, ali da se Čeka nalaz lekara u kakvom stanju je njena kiČma posle nesreĆe
brat povreĐene zorane priČa da su mu sestru operisali, ali da se Čeka nalaz lekara u kakvom stanju je njena kiČma posle nesreĆe
 ??  ?? marko jankoviĆ stradao na licu mesta
marko jankoviĆ stradao na licu mesta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia