Blic

Kolarov kapiten, Bane da se bori za Mundijal

Sa Ivanovićem sam pričao normalno i nema nikakvih problema. To su stvari koje se dešavaju, kaže prvi stručnjak srpskog nacionalno­g tima.

- veljko ivanoviĆ

Selektor Mladen Krstajić juče je okupio najbolje srpske fudbalere uoči prijateljs­kih mečeva protiv Maroka (petak, 23. marta) i Nigerije (utorak, 27. marta). Pred ove mečeve došlo je do promene, pa će novi kapiten nacionalno­g tima biti Aleksandar Kolarov. Levi bek Rome će zameniti Branislava Ivanovića koji je do sada obavljao tu funkciju, dok će Kolarova kada nije na terenu zamenjivat­i Nemanja Matić. Ivanović je bio kapiten nacionalno­g tima od 2012. godine.

- Zahvaljuje­m selektoru na poverenju da budem kapiten, dugo sam igrao sa Banetom i posebna mi je čast da sam ga nasledio. Tu bih stavio tačku, jer mnogo volimo da polemišemo, a nema nikakvih problema u ekipi. Nisam pričao sa Banetom, ali dugo sam ovde i znam da ću moći da se nosim sa trakom koju sam zadužio - rekao je Kolarov.

Iskusni defanzivac će prvi put kapitensku traku poneti u Torinu u petak (20.30), na utakmici protiv Maroka.

- Igrao sam na Olimpijsko­m stadionu u Torinu, čak mislim da sam dao i dva gola tamo, pa je ovo dobra najava za meč sa Marokom.

Selektor Srbije Mladen Krstajić je pored ovih promena saopštio i da ima kadrovskih problema pred prijateljs­ke mečeve.

- Drago mi je da smo se okupili. Što se tiče spiska, imamo problem sa Sergejem Milinković Savićem, on je povređen, stigao je i biće sa ekipom, Luka Milivojevi­ć ima problema sa ložom, a Vujadin Savić je teže povređen. Novi kapiten će biti Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić će ga zamenjivat­i, dok Bane ostaje sa nama. Sa Ivanovićem sam pričao normalno, nema nikakvih problema, to su stvari koje se događaju - istakao je Krstajić. Kormilar Srbije tvrdi da je Ivanović u ekipi, ali je prokomenta­risao i to da li zamena kapitena znači da defanzivca Zenita možda neće biti u Rusiji. - Ove prijateljs­ke utakmice test su za sve pred Svetsko prvenstvo, svi kreću od nule. To bi bio moj odgovor - dodao je Krstajić.

Nije strateg “orlova” krio zadovoljst­vo formom reprezenta­tivaca, a govorio je i o taktici pred prijateljs­ke duele protiv Maroka i Nigerije.

- Sistem igre ne krijem, ali manje-više igramo kao na poslednja dva meča. Jedino će biti rotacija oko samih igrača, kako bi se što bolje upoznali sa onim čime raspolažem­o. Matić je pokazao da na njega čovek može da računa i kao na golgetera (smeh). Bitno nam je da ostvarimo na ova dva meča što bolji rezultat, kako bismo imali mir.

U veoma dobroj formi su i mladi igrači, pre svih Luka Jović.

- Luka Jović je potencijal koji zavređuje pažnju i budućnost je našeg fudbala. Ali u ovom momentu je važniji mladoj reprezenta­ciji. Što se tiče Mileta Svilara, obostrana želja postoji, ali neke tehničke stvari su u pitanju, pa je ipak to pitanje za nekog iz Saveza - istakao je Krstajić.

Nemanja Matić pruža izuzetne partije u klubu, pa će biti glavni adut Srbije na

Mundijalu. Nedavno je sa Mančester junajtedom završio učešće u Ligi šampiona.

- Što se tiče ispadanja mog Mančestera iz Lige šampiona, uveren sam da to neće uticati na moju igru za reprezenta­ciju. Nadam se da je ekipa spremna, a selektor nas je upoznao sa kvalitetom­a Maroka, dok znam da je Nigerija odličan tim i ta utakmica biće prava poslastica - rekao je Matić.

Osvrnuo se i na grupu na Svetskom prvenstvu, koju pored naše reprezenta­cije čine još Brazil, Kostarika i Švajcarska.

- Grupa je jaka, o Brazilu ne treba trošiti reči. Sa Švajcarsko­m i Kostarikom možemo da se nosimo i to su mečevi preko kojih moramo da tražimo prolaz. Ako se dobro spremimo, imamo čemu da se nadamo i možemo da prođemo grupu. Najveći fokus je na prvom meču protiv Kostarike - zaključio je Matić.

 ??  ?? Branislav Ivanović je nedavno protiv Južne Koreje odigrao jubilarni, 100. meč za Srbiju. Kapiten nacionalno­g tima je od 2012. godine
Branislav Ivanović je nedavno protiv Južne Koreje odigrao jubilarni, 100. meč za Srbiju. Kapiten nacionalno­g tima je od 2012. godine
 ??  ??
 ??  ?? ovo je dres u kojem Će srbija igrati na sp u rusiji
ovo je dres u kojem Će srbija igrati na sp u rusiji
 ??  ?? selektor krstajiĆ je odluČio da umesto ivanoviĆa novi kapiten bude kolarov, dok Će matiĆ biti pomoĆnik
selektor krstajiĆ je odluČio da umesto ivanoviĆa novi kapiten bude kolarov, dok Će matiĆ biti pomoĆnik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia