Blic

VANREDNA ODBRANA

-

Lučani, Guča, Požega, Užice Beograd, Smederevo Beograd, Obrenovac, Šabac Zaječar Petrovac na Mlavi

žen za hidrološki osmatrački sistem i analize pri Republičko­m hidrometeo­rološkom zavodu, naglašava da se scenario iz 2014. definitivn­o neće ponoviti.

- Sava je uobičajeno visoka kod nas na gornjem delu toka. Što se tiče Dunava, znatna količina vode je još uvek u snegu, ali nas zbog otapanja snega u Nemačkoj očekuje porast Dunava. U istom periodu povećaće se Tisa i Tamiš, ali ostaje da vidimo kako će biti tokom aprila - ističe Vladiković.

Sa druge strane redovna odbrana od poplava je proglašena Požarevac Negotin, Srbovo kod Trnavca

Zaječar, Gamzigrads­ka Banja Požarevac

Aleksinac, Grdelica, Leskovac, Vlasotince Čačak, Gornji Milanovac,

*podaci preuzeti sa “Srbijavode” na dva mesta u Beogradu, kao i u Šapcu, Zaječaru, Petrovcu na Mlavi i Smederevu. Kada je glavni grad u pitanju, ugroženi su pepelište kod TENT-a i Kula Nebojša, kaže v. d. sekretara za poslove odbrane u vanrednim situacijam­a, te za komunikaci­ju i koordinaci­ju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

- Kanalska mreža je kompletno prohodna, nema opasnosti po sugrađane. Što

se tiče rasta Save, u narednim danima se očekuje vrh poplavnog talasa koji dolazi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovin­e - objasnio je Glavaš. On je još dodao da se, osim vodotoka prvog reda, prati i kompletna kanalska mreža, Sava se još pre tri dana izlila kod obrenovačk­og Zabrana, ali predsednik te opštine Miroslav Čučković izjavio je da je u pitanju normalno stanje.

- Reka se izliva svakog proleća. U kontaktu smo sa Valjevom, prati se vodostaj Uba, Kolubare i Tamnave rekao je Čučković. ■

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia