Blic

Zaklao komšiju, pa pretio majci i bratu

“Nenad Cikotić je ispričao rođenom bratu da mi je zaklao oca zbog psa”, kaže za “Blic” Goran Mitić, sin ubijenog Milovana.

- V. Z. C.

- Njegov rođeni brat mi je rekao da mi je zaklao oca jer sumnja da mu je navodno otrovao psa. Ispričao mi je da je pretio i njemu i njihovoj majci da će ih ubiti. To je brat ubice mog oca ispričao i inspektori­ma. I njihova majka je ispričala policajcim­a da joj je sin Nenad rekao “Zaklaću nekog” - objašnjava za “Blic” Goran Mitić, sin ubijenog Milovana.

Nenad Cikotić (43), koji je juče uhapšen posle tri dana skrivanja, osumnjičen je da je 18. marta oko 15.30 sati u selu Donje Trebešinje kod Vranja ubio svog komšiju Milovana Mitića (64). Prema prvim nalazima, on je Mitića ubo jednom u leđa, 13 puta u grudi i zatim mu je prerezao grkljan. To se dešavalo usred dana ispred kuće gde je Mitić živeo sa sinom. Ubica je Mitića, penzionisa­nog rudara, sačekao kada se vratio od komšije kog koga je obavljao građevinsk­e radove betoniranj­e ploče na kući.

Brat ubijenog Čedomir Mitić i njihov komšija su prvi izašli i videli Cikotića kako beži kroz njive sa nožem u ruci. Oni su videli iskasaplje­no telo Mitića. Ubrzo je izašao i sin ubijenog.

- Bio sam u kući i čuo sam da viču i kada sam izašao, zatekao sam oca u lokvi krvi sa prerezanim grkljanom. Stric i komšija koji su izašli ranije videli su Cikotića kako beži kroz njive sa nožem u ruci - ispričao je Goran Mitić ranije za “Blic”. On je rekao da nisu bili u zavadi sa Cikotićem, a i da su se retko viđali. To je potvrdio i njegov stric Čedomir Mitić. Osumnjičen­i Cikotić bio je zvanično prijavljen da živi u Vranju, a boravio je u Donjoj Trebešinji, gde je živeo sa majkom i bratom.

Policija je počela opsežno potragu, ali je ubica tri dana izbegavao poteru. Pronađen je u jednoj kući u selu Vrtološ koje je udaljeno malo više od 30 kilometara od Donje Trebešinje, gde se sumnjiči da je ubio komšiju. ■

Nenadu Cikotiću preti kazna zatvora do 40 godina

 ??  ?? milovan mitiĆ
milovan mitiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia