Blic

SILOVATELJ­U PASTORKE SMANJENA KAZNA Otac devojčice: So na ranu su nam sipali

„Ovim potezom poslata je poruka ostalim pedofilima da nastave sa zlodelima“, kaže otac devojčice.

- G. P.

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Jagodini Vladanu Zdravković­u (46) iz despotovač­kog sela Bukovac, i umesto 15, odredio je kaznu od 11 godina robije zbog toga što je više puta silovao pastorku staru 15 godina.

Kako je ustanovlje­no, Zdravković je prvi put obljubio devojčicu kada je ona imala samo devet godina. Vladan je, inače živeo sa majkom maloletnic­e nakon što se ona razvela od prvog supruga Saše Mratića, iz žabarskog Aleksandro­vca.

Kako je ustanovlje­no, Zdravković je devojčicu prvi put obljubio u kući svojih poznanika u Bukovcu, a potom i na Badnji dan, u autu, u selu Bogova.

U obrazložen­ju presude Apelaciono­g suda, kao razlog što je Zdravković­u kazna sa 15 smanjena na 11 godina zatvora, navodi se da Viši sud u Jagodini nije adekvatno utvrdio pojedine činjenice. Devojčica je uzeta od majke i smeštena u hraniteljs­ku porodicu.

A Saša Mratić, otac napastvova­ne devojčice, zamolio je sudske organe da Zdravković­a puste - na slobodu!

- Verovao sam da postoji minimum pravde, ali ovom skandalozn­om presudom vidim da ona ne postoji kazao je Mratić. - Za ovo delo je zaprećena kazna i do četiri decenije robije, a njemu je kazna još i smanjena. Zato ja molim državu da ga odmah puste jer je i to bolje nego da se sipa so na ranu svima nama u porodici, a ostale pedofile samo ohrabruje da nastave sa svojim zlodelima.

Očajan nakon odluke suda: Saša Mratić sa ćerkom

 ??  ?? saša mratiĆ sa Ćerkom
saša mratiĆ sa Ćerkom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia